SERGEJ, ČEDA, MACURA I ŽIVKOVIĆ PROTIV OSTATKA OPOZICIJE? Ko sastavi ovu ekipu na jednom mestu?
LDP potvrdio, Foto: Nebojša Mandić, Zorana Jevtić, Beta / Miloš Miškov

čemu li se nadaju

SERGEJ, ČEDA, MACURA I ŽIVKOVIĆ PROTIV OSTATKA OPOZICIJE? Ko sastavi ovu ekipu na jednom mestu?

Konkretniji dogovori usledili bi, navodi, posle unutarstranačkih izbora u Pokretu slobodnih građana i Novoj stranci

Objavljeno: 15:31h
  • 24

Članovi i funkcioneri više opozicionih stranaka, među kojima su LDP, Nova stranka, SMS i PSG, održali su do sada više sastanaka, na kojima je bilo reči o mogućnosti formiranju novog opozicionog bloka, saznaje Tanjug.

Tanjugov izvor kaže da bi to bio odgovor na formiranje Udružene opozicije Srbije, koju, kako kaže, uglavnom čine partije desnice i pojedinci koji zastupaju nacionalističke stavove.

Izvor navodi da se razgovaralo o potencijalnom modelu saradnje i načinima organizacije, a pričalo se i o potencijalnom kandidatu za predsednika Srbije, koga bi kandidovale te stranke, građanske i liberalne orijentacije.

Konkretniji dogovori usledili bi, navodi, posle unutarstranačkih izbora u Pokretu slobodnih građana i Novoj stranci.

U novom opozicionom bloku vide takođe Demokratsku stranku ili njen deo koji, kako kaže, ne pristaje da bude deo neprirodnih saveza, koji su marginalizovali ovu stranku i ostavili je bez parlamentarnog statusa.

Bivši član predsedništva Liberalno demokratske partije Đorđo Žujović potvrdio je za Tanjug ova saznanja, uz komentar da je vreme za pregrupisavanje liberalne i demokratske scene i za priznavanje evidentnih propusta u proslosti.

"Puno grešaka je napravljeno, međusobni odnosi su bili u katastrofalnom stanju, pojedinci nisu bili spremni da razgovaraju, ali sada se nadam da ćemo to sve prevazići. Oni koji na to nisu spremni, platiće cenu svojih zabluda", rekao je Žujović.

On je dodao da Srbiji treba ozbiljna opozicija, koja se suprotstavlja vlasti, ali i nudi rešenja, a ne samo kritiku kao način bavljenja politikom.

"Treba da imamo i kandidata za predsednika Srbije na narednim izborima, koji nudi modernu politiku, progresivnu, a ne maketu politicara napravljenog u Moskvi, kao potencijalna zamena za ovo što zivimo", rekao je Žujović.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media