PRIHVAĆENA INICIJATIVA SZS O FORMIRANJU OPOZICIONOG FRONTA! Ulaze samo oni koji su bojkotovali izbore
SZS, Foto: Prentscren

odlučeno

PRIHVAĆENA INICIJATIVA SZS O FORMIRANJU OPOZICIONOG FRONTA! Ulaze samo oni koji su bojkotovali izbore

Na sastanku ujedinjene srpske opozicije u bojkotu izbora prihvaćena je inicijativa Saveza za Srbiju o formiranju šireg zajedničkog opozicionog fronta srpske opozicije....

Objavljeno:

„Nakon lažnih izbora došli smo u krajnje nedemokratsko stanje da opozicije nema niti na jednom parlamentarnom nivou, od republičkog, preko pokrajinskog do lokalnog. Istovremeno, izražena je zabrinutost zbog alarmantnog stanja u vezi sa novim talasom zaraze koji se širi Srbijom zbog neodgovornog ponašanja vlasti i lažiranja broja novozaraženih i umrlih zarad nasilnog sprovođenja izbora“, ocenio je SZS u saopštenju.

SZS smatra da kada bi bilo odgovornosti prema opštem dobru, hitno bi došlo do formiranja prelazne, tehničke Vlade stručnjaka koja bi zaustavila nagomilane opasnosti po zdravlje građana i dalje urušavanje ekonomije.

„Ta Vlada bi trebalo da obnovi rad nezavisnih državnih institucija i formira novi Krizni stručni štab jer je sadašnji izgubio svaki kredibilitet i poverenje građana. Ovo je jedini način da se prevaziđe postojeća politička kriza i pripreme zaista slobodni i pošteni izbori, jer poslednji lažni izbori na svim nivoima moraju biti poništeni. To je potvrdio i Upravni sud na osnovu prigovora učesnika na izborima, što današnje ponovljene izbore čini dodatno besmislenim, na šta smo ukazivali i pre ovih lažnih izbora“, ističe se u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.