Vučić se povlači: Zbog problema sa pritiskom napušta mesto premijera?
Foto: Nebojša Mandić

jel ovo moguće?!

Vučić se povlači: Zbog problema sa pritiskom napušta mesto premijera?

PostojiI mogućnost da Aleksandar Vučić formiranje vlade prepusti nekom drugom.
Objavljeno: 13:57h

Naime, Vučić je suočen sa strahovitim pritiscima stranih centara moći, ne samo oko strateškog opredeljenja novog kabineta, nego i sa diskretnim “preporukama” moćnika da se odrekne nekih od najvažnijih i najmarljivijih saradnika.

- Ako budem uspeo biće uskoro, ako ne, formiraće je neko drugi, ali ću ga ja opet predložiti - zaključio je Vučić.

Ovakva najava aktuelnog premijera svakako pobuđuje pažnju. Osim sa velikim apetitima svojih stranačkih saboraca, koji su nezadovoljni kadrovskim provetravanjem na poslednjoj izbornoj skupštini SNS, Vučiću posao dodatno otežavaju i globalne prilike koje će se svakako prelivati i na našu zemlju.

foto: Fonet

Vrlo je škakljivo i pitanje normalizacije odnosa sa Prištinom, jer se taj proces direktno dovodi u vezu sa našim putem u EU, iako je Beograd praktično primenio sve što je napisano u Briselskom sporazumu. U diplomatskim krugovima pominje se i da će 2017. godina biti posvećena rešavanju političke paralize u BiH, što pak može našu državu da stavi u nezavidan položaj zbog budućeg statusa Republike Srpske i konstantne težnje Sarajeva da je institucionalno potčini. Uz to, postoje operativni podaci službi da pojedine grupe u sadejstvu sa stranim centralama prilježno rade na političkoj i bezbednosnoj destabilizaciji regiona.

A osim svega ovoga nužno je sprovesti hirurški precizno reformu javnog sektora u kojoj leže socijalne mine poput neizbežnih otkaza u "Železnicama" i EPS, rešavanja statusa velikih i strateških sistema kao što su “Resavica”, “Galenika”, “Simpo”... Složena je jednačina za Vučića ili nekog džokera iz tabora naprednjaka.

(Espreso.co.rs/Izvor: Večernje novosti)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.