ISKLJUČEN JOŠ 1 FUNKCIONER! Nastavljena čistka u SPS
Isključen još jedan funkcioner, Foto: FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ bk

DEFINITIVNO

ISKLJUČEN JOŠ 1 FUNKCIONER! Nastavljena čistka u SPS

Ovakve odluke su donete zbog "kršenja odluke Izvršnog odbora GO SPS"

Objavljeno:

Statutarna komisija Socijalističke partije Srbije je na danas održanoj sednici izrekla disciplinsku meru isključenja iz članstva potpredsedniku OO SPS Svilajnac Mikici Mikiću i meru opomene predsedniku OO SPS Svilajnac Vladanu Rajkoviću.

Ovakve odluke su donete zbog "kršenja odluke Izvršnog odbora GO SPS koja se tiče formiranja lokalnih vlasti kao i nepoštovanja Statuta", piše u saopštenju socijalista.

- Partijske odluke se moraju poštovati. I članstvo i rukovodstvo SPS-a jedinstveno je oko politike koju sprovodimo, zato nećemo da tolerišemo bilo kakvo odstupanje od te politike. Članovi koji su to zaboravili i imaju neke druge lične interese, posle samo nekoliko nedelja od izbora, slobodni su da napuste SPS ili će biti isključeni, jer mi našu politiku ne želimo da menjamo. Svoje poštenje i etiku treba da pokažu i dokažu vraćanjem mandata koji su dobili na izbornoj listi Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije (SPS) - navodi se u saopštenju.

Organi Socijalističke partije Srbije su u prethodnih nekoliko dana izrekli niz disciplinskih mera svojim članovima, zbog, kako se navodi, samostalnog rada i delovanja koje je u suprotnosti sa zvaničnom politikom partije.

- Niko ne treba da ima dilemu da ćemo tako i nastaviti. Srbija mora da nastavi put razvoja, prosperiteta i napretka i za takav stav i politiku predsednik SPS Ivica Dačić ima punu podršku članstva i rukovodstva stranke - piše u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.