SPS ČAČAK: Načelnica za urbanizam će biti smenjena jer je njen sin bio na protestu u Beogradu
Svoj posao sprovodimo u skladu sa zakonom, Foto: Emilija Jovanović

SMENJENA NAČELNICA SPS-A

SPS ČAČAK: Načelnica za urbanizam će biti smenjena jer je njen sin bio na protestu u Beogradu

Odlučili!

Objavljeno:

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije (SPS) u Čačku saopštio je danas da aktuelna načelnica Gradske uprave za urbanizam Vesna Dmitrić više neće biti na toj funkciji jer je, kako je navedeno, njen sin učestvovao na protestima u Beogradu.

Dmitrić će biti smenjena pošto je njen sin na svom Fejsbuk profilu objavio svoju fotografiju sa protesta u Beogradu pod nazivom "Miran protest", navedeno je u saopštenju.

"Kao partija koja participira u vlasti u Čačku, a koja je preuzela odgovornost za tu gradsku upravu, shodno svojoj odgovornosti i moralu ćemo reagovati, a to znači da ona više neće obavljati tu funkciju", piše u saopštenju.

SPS navodi da Dmitrić nije članica te stranke, dodajući: "kada smo preuzeli odgovornost za rukovođenjem tom upravom i ukazali poverenje Dmitrić, koja je bila zaposlena u upravi, mi smo imali jedan jedini uslov, a to je da svoj posao sprovodi u skladu sa zakonom i odgovorno, na čemu smo joj danas zahvalni".

Čačanski SPS je istakao da osudjuje istupanja i učešće na protestima ljudi koji se dovode u vezu sa SPS-om i ocenio da nije moralno da bude na funkcionerskoj poziciji svako ko je povezan sa protestima na direktan ili indirektan način.

Gradski odbor SPS navodi da "narod ima pravo da izražava svoje nezadovoljstvo, ali da najoštrije osuđuje bilo kakvo uništavanje imovine i ugrožavanje sigurnosti gradjana", kao i kamenovanje prostorija Srpske napredne stranke (SNS) u tom gradu, što je, prema oceni SPS-a, učinila grupa huligana.

"Vidimo da devedeset procenata tih demonstranata čine izuzetno mladi ljudi. Prirodno je da mladi u sebi nose bunt i da budu povodljivi ali takodje osudjujemo i restlove opozicije koji žele na tom talasu mladalačke nepromišljenosti da profitiraju pa okolišaju oko njih i kriju se iza te mladosti želeći da se nametnu kao njihovi lideri i heroji", navodi se u saopštenju čačanskog SPS-a.

SPS ističe da kada se "sve ove strasti smire", neće "pohrliti da im se nešto da", jer znaju da njihovi koalicioni partneri iz Srpske napredne stranke (SNS) imaju preko šezdeset procenata osvojenih glasova na lokalnim izborima u Čačku i da sami mogu da formiraju vlast.

"Ovom prilikom poručujemo svima da smo se mi opredelili na kojoj smo strani i da nismo kukavice koje jedva čekaju da nešto dobiju", navodi se u saopštenju.

SPS je podsetio njihove koalicione partnere da su neki od njih koji su danas "vidjeniji naprednjaci iz Čačka" bili 5. oktobra u Narodnoj skupštini i rušili njihovog tadašnjeg predsednika Slobodana Miloševića.

"Ne želimo da nam se zamera i spočitava što nismo na prvu loptu skočili i dali saopštenje odnosno osudili kamenovanje prostorija SNS. Smatram da smo imali do sada odličnu saradnju u Čačku i podržavali rad predsednka Gradskog odbora SNS i gradonačelnika Miluna Todorovića koji je razvijao grad u svim segmentima, a i shvatio naš potencijal i dao nam šansu da to i pokažemo, na čemu smo zahvalni", navodi se u saopštenju čačanskog SPS-a.

Gradski funkcioner SNS Aleksandar Maksimović ocenio je ranije da je "zanimljivo" da niko od političkih faktora u Čačku nije osudio kamenovanje prostorija te stranke 9. jula, dodajući: da to nisu učinile "opozicione i vanparlemtarne stranke", kao "ni one koji sa SNS učestvuju u vlasti u tom gradu".

"Pošto se strasti smire i stanje vrati u normalu mnogi će pohrliti da traže privilegije i funkcije, a kada bi trebalo, makar formalno, javno se suprotstaviti ovakvom ponašanju i bar ga principijelno osuditi, e, onda ih nigde nema. Ali što se kaže, ko zna zašto je sve ovo dobro", naveo je Maksimović u saopštenju.

Bonus video:

( Espreso.co.rs / Agencije )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.