VESIĆ OTKRIO KOLIKA JE ŠTETA OD DEMONSTRACIJA: Je l MOGUĆE da je ovo cifra? UŽAS!
Goran Vesić, Foto: Printscreen

OGLASIO SE

VESIĆ OTKRIO KOLIKA JE ŠTETA OD DEMONSTRACIJA: Je l MOGUĆE da je ovo cifra? UŽAS!

Vesić je rekao je da Grad Beograd danas podneo dve krivične prijave za štetu nanetu na javnoj imovini - jednu za štetu nanetu sinoć, a drugu za štetu od preksinoć

Objavljeno:

Na protestima tokom prethodne dve večeri u centru Beograda samo šteta pričinjena na javnoj imovini iznosi 30 miliona dinara, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić i dodao da je Grad Beograd danas zbog toga podneo dve krivične prijave.

Vesić je na konferenciji za novinare u Starom dvoru rekao da tu ne računa uništene privatne automobile, potpuno demolirane bašte ugostiteljskih objekata, uništene izloge...odnosno štetu na privatnoj imovini.

Vesić je rekao da je Beograd dve večeri zaredom meta vandalskih napada organizovane grupe huligana.

"Dva dana zaredom centar grada se uništava, uništava se javna i privatna imovina", rekao je Vesić i pokazao fotografije uništenih automobila, semafora, autobuskih stajališta...

Vesić je rekao je da Grad Beograd danas podneo dve krivične prijave za štetu nanetu na javnoj imovini - jednu za štetu nanetu sinoć, a drugu za štetu od preksinoć.

"Tražimo od tužilaštava da bandite koji su uhapšeni ne samo da gone krivično, već da plate štetu nanetu gradu i privatnim licima. Ako su maloletni, imaju mame i tate pa će oni da plate", rekao je Vesić i istakao da je vreme da se plati šteta za ono što je učinjeno.

Dodao je da svako ima pravo da izražava svoje političke stavove što podrazumeva i pravo na proteste, ali da oni moraju da budu prijavljeni, da se sprovode u skladu sa zakonom i da ne smeju biti nasilni.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.