ZANIMLJIVO, SI ĐINPING PISAO TOMI NIKOLIĆU: Evo šta mu je poručio
Tomislav Nikolić i Si Điping, Foto: Zorana Jevtić, Profimedia

EVO ŠTA JE PORUČIO

ZANIMLJIVO, SI ĐINPING PISAO TOMI NIKOLIĆU: Evo šta mu je poručio

Predsednik NR Kine takođe je u pismu iskreno zahvalio Nikoliću na upućenim čestitkama povodom njegovog rođendana

Objavljeno:

Predsednik NR Kine Si Đinping uputio je pismo predsedniku Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislavu Nikoliću, u kome ističe zahvalnost što je dao aktivan doprinos razvoju Sveobuhvatnog strateškog partnerstva Kine i Srbije tokom svog mandata predsednika Srbije.

Predsednik NR Kine naveo je da visoko ceni to što je Nikolić i nakon odlaska sa funkcije predsednika Republike i dalje posvećen produbljivanju bilateralnih prijateljskih odnosa i uzajamnog poverenja i promovisanju praktične saradnje, te da on pridaje veliku pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa i da smatra dragocenim njihov višegodišnji radni odnos i prijatel?stvo.

"Vi ste stari i dobar prijatelj kineskog naroda i moj lični prijatelj", naveo je u pismu Si Đinping i konstatovao da je Nikolić dao aktivan doprinos razvoju Sveobuhvatnog strateškog partnerstva Kine i Srbije tokom svog mandata.

Predsednik Si Đinping je takođe naveo da je uveren da će pod rukovodstvom Nikolića Nacionalni savet za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i Kinom dati novi doprinos unapređenju bilateralnih odnosa.

Predsednik NR Kine takođe je u pismu iskreno zahvalio Nikoliću na upućenim čestitkama povodom njegovog rođendana.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.