SREĆAN SAM, A KO VOZI PORŠE, NE BI GA VOZIO DA NEMA ČAČKA! Vučić svečano otvorio fabriku! (FOTO)
Aleksandar Vučić otvara fabriku, Foto: Kurir TV / Glas zapadne Srbije

DOBRE VESTI

SREĆAN SAM, A KO VOZI PORŠE, NE BI GA VOZIO DA NEMA ČAČKA! Vučić svečano otvorio fabriku! (FOTO)

- Ako svet hoće da opstane moraće da podiže automobilsku industriju - kazao je predsednik u obilasku

Objavljeno: 11:28h

Otvaranje fabrike Vorwerk&Sohn grupe počelo je u 10 sati u pogonu u Preljini kod Čačka, dok je otvaranje Naučno-tehnološkog parka planirano za 11 sati.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas u Čačku prisustvovao je obeležavanju početka proizvodnje nove fabrike Vorwerk&Sohn grupe u Srbiji i otvaranju Naučno tehnološkog parka u tom gradu.

- Srećan sam što podižemo grad po grad. Ova fabrika neće samo da obezbedi egzistenciju za 1.000 radnika i njihove porodice, već će značiti za ceo Moravički okrug – Gornji Milanovac, Lučane, Ivanjicu...", rekao je 25. jula 2018. godine Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić na polaganju kamena temeljca za fabriku kompanije "Vorwerk" u Preljini, kod Čačka 25. jula 2018.

Dve godine kasnije predsednik Vučić prisustvuje obeležavanju početka proizvodnje u fabrici "Vorwerk" - objavljeno je na instagramu Budućnost Srbije.

Nekad i sad. 2018 - 2020. Živela Srbija! #Vorwerk

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Predsednik Srbije je tokom obilaska fabrike rekao da onaj ko vozi automobil porše mora da zna da ga ne bi vozio da nije Čačka i vrednih radnika iz Čačka.

- Ako svet hoće da opstane moraće da podiže automobilsku industriju - kazao je predsednik u obilasku.

Predsednik je upitao radnike da li im je težak posao, da li su zadovoljni uslovima i poželeo im sreću na novom radnom mestu.

- Otvaranje ovakve fabrike je višedecenijski san Čačana - kazao je gradonačelnik Milun Todorović.

Nemačka kompanija "Forverk", pokreće danas proizvodnju u Čačku, a u toj fabrici, koja se prostire na 40.000 kvadratnih metara, proizvodiće se delovi za auto-industriju, a do završetka finalne faze biće zaposleno oko 1.000 radnika.

Bonus video:

(Kurir.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.