BRANKICA JANKOVIĆ: Napad na Trifunovića dokaz gde vodi nedopustiv govor
Kako je rekla, izbori su prilika da se pokaže međusobna tolerancija i razumevanje, Foto: Emilija Jovanović/Filip Plavčić

OGLASILA SE

BRANKICA JANKOVIĆ: Napad na Trifunovića dokaz gde vodi nedopustiv govor

Kako je rekla, izbori su prilika da se pokaže međusobna tolerancija i razumevanje

Objavljeno:

Doskorašnja poverenica za ravnopravnost Brankica Janković izjavila je danas da napad na lidera Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovća pokazuje dokle može da dovede nedopustiv govor u javnom diskursu.

"Evo do čega dovodi ta diskriminacija, stigmatizacija, označavanje ljudi neprijateljima, izdajnicima. Nije bitno da li to dolazi sa pozicije vlasti, iz opozicije, ili medjusobno u opoziciji, ili izmedju vlasti i opozicije", rekla je Janković za Radio televiziju Srbije.

Prema njenim rečima, "nedopustive reči, uznemiravajući govor u drastičnim slučajevima vode direktno u nasilje" Ona je rekla da je institucija na čijem je čelu bila osudjivala i nedopustiv govor Trifunovića nekoliko puta.

"Mi smo blagovremeno ukazali do čega dovodi nedopustiv govor u javnom diskursu, do drastičnih slučajeva diskrinacije pa i nasilja", rekla je Janković kojoj je nedavno istekao mandat.

Kako je rekla, izbori su prilika da se pokaže međusobna tolerancija i razumevanje.

Komentarišući navode Igora Jurića, osnivača Fondacije Tijana Jurić, ona je rekla da odgovor o tome da li postoji političar pedofil, treba da pruže nadležni ograni i da je javnost uznemirena.

Janković je naglasila da ima puno razumevanje za strah i deleme Jurića kao i da je neophodno da se dobije konačan odgovor o njegovim navodima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.