ANA BRNABIĆ OBJASNILA zašto je bitno da Srbija ima dobar odnos sa EU
Ana Brnabić, Foto: EPA-EFE/HAYOUNG JEON

OPTIMISTIČNA JE

ANA BRNABIĆ OBJASNILA zašto je bitno da Srbija ima dobar odnos sa EU

- Snaga Srbije danas, istakla je, jeste što "vi imate odličan, jak tim u predsedniku Republike i predsedniku Vlade"

Objavljeno:
  • 19

Srbija ekonomski, tradicionalno, geografski pripada Evropskoj uniji, ali gradi partnerstvo i prijateljstvo i sa Kinom, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić za sutrašnju "Politiku" čiji su izvodi danas objavljeni.

Na konstataciju da je tokom krize sa korona virusom postojao utisak da Evropskoj komisiji smeta što Srbija ima nečiju pomoć i da će se gubitak imidža EU u Srbiji teško popraviti u narednim godinama, Brnabić kaže: "Nadam se da će se imidž Evropske unije u Srbiji brzo popraviti, to je u interesu naših građana. Najveći deo, 65 odsto, stranih direktinih investicija dolazi iz EU i na tome smo veoma zahvalni".

Danas, kako je dodala, između 65 i 70 odsto izvoza Srbije ide u Uniju.

Iako smo jedna od zemalja koja je danas najbliža i sledeća na redu za punopravno članstvo u EU, gradimo partnerstvo i poverenje sa Kinom", rekla je ona.

Srbija, dodaje, ima i najveći broj i najveću vrednost projekata i potpisanih ugovora u okviru mehanizma 17 plus jedan, odnosno inicijative "Pojas i put".

"Biti na te dve pozicije zahteva mnogo rada, ali odražava naše političko umeće i donosi fenomenalne pozicije i benefite za naše građane. To je politika Aleksandra Vučića koja daje rezultate i nije ni laka, ni jednostavna", naglasila je premijerka.

Snaga Srbije danas, istakla je, jeste što "vi imate odličan, jak tim u predsedniku Republike i predsedniku Vlade".

"Videli smo druge zemlje i teritorije, koje su se usred epidemije, bavile političkim obračunima između predsednika i premijera, zato što su različite političke opcije, a građani su trpeli", zaključila je Brnabić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media