SJAJNE VESTI ZA SVE LJUBITELJE FESTIVALA
Manifestacije su sasvim sigurno jedna od najpogođenijih grana privrede usled pandemije novog virusa, Foto: Promo

DIVNE VESTI

SJAJNE VESTI ZA SVE LJUBITELJE FESTIVALA

Beogradski Manifest kao jedinstvena platforma za promociju domaćih destinacija i manifestacija na kojem će svoju turističku ponudu predstaviti opštine iz svih krajeva naše zemlje

Objavljeno:

Beogradski Manifest, jedan od najlepših porodičnih manifestacija koje Beograd i Srbija imaju, trebao je da počne na današnji dan. Veliki Festival manifestacija, destinacija i degustacija je za svoje šesto izdanje pripremao mnogobrojne nove zanimljive sadržaje za svoje posetioce koji su ipak morali da sačekaju neko bolje vreme.

Kako se epidemiološka situacija značajno poboljšava i stižu ohrabrujuće vesti od strane Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba o dozvoli javnog okupljanja na otvorenom do 1.000 ljudi od juna meseca, nadamo se kao organizatori da će se već tokom jula steći potrebni uslovi za održavanje velikih festivala poput Beogradskog Manifesta koji privlači više hiljada posetilaca dnevno. U skladu sa novim informacijama, doneta je odluka da je za novi datum održavanja festivala predviđen 17. do 19. jul i da će se dalje aktivno pratiti razvoj situacije poštujući sve preporuke nadležnih institucija.

Imajući u vidu složenost situacije u kojoj smo se našli, prioriteni cilj jeste da naše manifestacije učinimo što bezbednijim jer je zdravlje naših posetilaca i učesnika na prvom mestu. Zato ćemo kao odgovorni producenti biti u potpunosti spremni da ispoštujemo sve preporučene mere i da format festivala prilagodimo trenutnom stanju epidemiološke situacije kako bi posetioci mogli da uživaju u brojnim besplatnim sadržajima uz poštovanje socijalne distance.

Beogradski Manifest kao jedinstvena platforma za promociju domaćih destinacija i manifestacija na kojem će svoju turističku ponudu predstaviti opštine iz svih krajeva naše zemlje, u ovom trenutku predstavlja idealno mesto na kojem posetiocima ideja o provođenju leta u Srbiji može postati daleko atraktivnija. Upravo iz tog razloga planira se održavanje festivala u izmenjenom terminu kako bi uz podršku svih partnera pružili šansu domaćem turizmu kojem je sada više nego potrebna izvesna doza „infuzije pozitivnosti“. Pored informisanja o zanimljivim domaćim destinacijama, posetioci će brojnim interaktivnim sadržajima biti podstaknuti da istraže i bogatstvo manifestacionionog turizma, da isplaniraju svoj odmor i provedu ovo leto u Srbiji.

Pro Division Events, kao jedan od lidera u domaćoj event industriji, priprema tokom letnjih meseci i ostale festivale do čijeg pomeranja je moralo da dođe zbog situacije uzrokovane pandemijom virusa COVID 19. Neki od festivala su na žalost morali biti otkazani dok će ostali festivali koje posetioci željno iščekuju biti pomereni na avgust i septembar. Početak Street Food Festivala koji se održava u Tašmajdanskom parku i predstavlja raznovrsnost beogradske craft food scene odložen je za 2. septembar i trajaće do 6. septembra, a predstaviće 15 najboljih restorana sa njihovom autentičnom gastronomskom ponudom dok će se karavan Izađi mi na teglu po svim izgledima tradicionalno i neometano održati tokom septembra i oktobra meseca obilazeći 30 gradova širom Srbije.

Manifestacije su sasvim sigurno jedna od najpogođenijih grana privrede usled pandemije novog virusa ali se nadamo da će uskoro uslediti normalizacija stanja i da ćemo ponovo moći da se družimo i uživamo u nezaboravnim festivalskim trenutcima stvarajući nova zajednička sećanja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media