ODNOSI SRBIJE I KINE SU OSNAŽENI I PRODUBLJENI! Dačić razgovarao sa ambasadarkom Čen Bo
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić razgovarao je danas sa kineskom ambasadorkom Čen Bo, Foto: Youtube printscreen/KTV Televizija- Zvanični kanal

SARADNJA

ODNOSI SRBIJE I KINE SU OSNAŽENI I PRODUBLJENI! Dačić razgovarao sa ambasadarkom Čen Bo

Ambasadorka Čen je, ocenjujući kao odličnu saradnju dve zemlje u borbi protiv Kovida-19, naglasila da kineska strana visoko ceni podršku i pomoć koju Srbija pruža Kini, od početka epidemije u toj zemlji

Objavljeno:

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić razgovarao je danas sa kineskom ambasadorkom Čen Bo o strateškim odnosima koji su ocenjeni kao dodatno osnaženi i podubljeni poslednjih meseci, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Ambasadorka Čen je, ocenjujući kao odličnu saradnju dve zemlje u borbi protiv Kovida-19, naglasila da kineska strana visoko ceni podršku i pomoć koju Srbija pruža Kini, od početka epidemije u toj zemlji.

Istakla je značaj Dačićeve posete Kini od 25. do 28. februara, koja je bila jedna od retkih i prva poseta jednog ministra spoljnih poslova Kini u jeku epidemije korona virusa, što se smatra dodatnom "potvrdom čeličnog prijateljstva" naroda dve zemlje.

Dačić je zahvalio na pomoći Kine u medicinskoj opremi i materijalu, upućivanju tima medicinskih stručnjaka u Srbiju, donaciji dve laboratorije "Vatreno oko" za testiranje na korona virus, kao i na pomoći kineskih provincija i kompanija, a posebno na pojedinačnim donacijama ogromnog broja kineskih gradjana.

Sagovornici su se složili da dve strane u narednom periodu treba da se fokusiraju na realizaciju postignutih dogovora u cilju daljeg jačanja političkih i ekonomskih odnosa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.