NIKO, ALI NIKO, NEMA PRAVO NA TO, NEDOPUSTIVO JE! Zorana Mihajlović se hitno obratila javnosti!
Zorana Mihajlović, Foto: Printscreen/RTS

važno

NIKO, ALI NIKO, NEMA PRAVO NA TO, NEDOPUSTIVO JE! Zorana Mihajlović se hitno obratila javnosti!

Reagovala na komentare!

Objavljeno:

Poruke i komentari na nasilje nad ženama i devojčicama koje možemo pročitati na društvenim mrežama govore u prilog tome koliko svi moramo više da pričamo i radimo na suzbijanju nasilja i edukaciji građana i građanki, poručila je danas potpredsednica vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović.

Reagujući na komentare objavljene na društvenim mrežama u vezi sa ubistvom žene u osnovnoj školi u Erdeviku, Mihajlović je rekla da nikada, ni u jednom slučaju, ne postoji opravdanje za muškarce koji tuku, maltretiraju ili nažalost ubiju ženu.

"Niko, ali niko, nema pravo da oduzme život drugom ljudskom biću. U poslednjih deset godina 319 žena je ubijeno samo zato što su žene i samo zato što su neki muškarci mislili da imaju pravo da ih maltretiraju i ubiju, a više od 400 dece uskrate za majčinu ljubav i bezbrižno detinjstvo", navedeno je u saopštenju.

Kako navodi, takvi komentari su strašni i nedopustivi i moramo svi mnogo više da radimo, da edukujemo građane i građanke šta je sve nasilje i kako da se protiv njega borimo.

Potpredsednica vlade dodala je i da je svaki narativ koji opravdava zločin, a ubiti ženu jeste zločin, neprihvatljiv i tražiti opravdanje u ljubomori, neverstvu ili lošim odnosima nije moguće.

foto: BETAPHOTO/MSGI SRBIJE/DS

"Država će sankcionisati nasilje, ali nisu nam dovolji zakoni i institucije, ukoliko svi ne damo svoj doprinos. Muškarci treba da znaju da nisu veći ukoliko tuku i ubijaju žene, već ukoliko se protiv nasilja bore, a nasilnike prijavljuju".

Ženama poruče da se ne plaše i da prijave nasilje, kao i da ne dozvole da ih iko ubedi da su zaslužile batine i maltretiranje.

"Građani i građanke Srbije, ne zatvarajte oči pred nasiljem, ono je tu oko nas i ako želimo da naša deca žive u normalnom društvu, važno je da se svi protiv nasilja borimo", zaključila je Mihajlović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.