OSTOJIĆ KRITIKOVAO UREDBU VLADE: Vaučeri za domaće proizvode bolje rešenje
Ostojić misli da su vaučeri za kupovinu domaćih proizvoda bolji od 100 evra, Foto: Beta/Milan Obradović

ovako je efikasnije

OSTOJIĆ KRITIKOVAO UREDBU VLADE: Vaučeri za domaće proizvode bolje rešenje

Vaučere je trebalo dati isključivo za kupovinu domaćih proizvoda jer to podstiče domaću proizvodnju- kaže Ostojić

Objavljeno: 10:48h

Jedan od kandidata na izbornoj listi Ujedinjene demokratske Srbije Zoran Ostojić ocenio je danas da su drugačije mere za pomoć i podršku privredi mogle dati mnogo veće efekte, da je novac trebalo da bude isključivo namenjen kupovini domaćih proizvoda i da nije trebalo da se isplaćuje linearno.

"Nije trebalo da svi dobiju isto - po 100 evra. Oni koji imaju manje trebalo je da dobiju više od 100 evra a oni koji imaju velike plate mnogo manje", rekao je Ostojić komentarišući uredbu Vlade o isplati 100 evra svim punoletnim građanima koji se prijave da ga dobiju.

Podsećajući da je ministar finansija objasnio da podela jednokratne pomoći ima za cilj podsticanje domaće proizvodnje Ostojić navodi da bi veći učinak imala podela vaučera za kupovinu isključivo domaćih proizvoda.

"Vaučere je trebalo dati isključivo za kupovinu domaćih proizvoda jer to podstiče domaću proizvodnju. Ovako, novac će biti potrošen na uvozne proizvode a domaći proizvođači neće dobiti taj efekat koji su mogli da imaju da se samo kupuje domaća roba", rekao je Ostojić.

Ujedinjena demokratska Srbija je kako se dodaje u saopštenju više puta skretala pažnju na nesvrsishodnost paketa ekonomskih mera koje je Vlada propisala za podršku malim i srednjim preduzećima ali i pojedincima u prevazilaženju krize posle pandemije virusa Covid - 19.

Ujedinjena demokratska Srbija je politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.