LAZANSKI SE JAVIO IZ MOSKVE: Rekao je nešto što SVI U SRBIJI TREBA DA ZNAJU!
Lazanski zahvaljuje Rusima, Foto: Pritnscreen

iskrena zahvalnost

LAZANSKI SE JAVIO IZ MOSKVE: Rekao je nešto što SVI U SRBIJI TREBA DA ZNAJU!

Kompetentni organi u Srbiji procenjuju da li je i dalje potrebna pomoć ruske strane u borbi protiv virusa korona, izjavio je ambasador Srbije u Moskvi Miroslav Lazanski, istakavši da je Srbija je neizmerno zahvalna Rusiji za pomoć koju su pružili u borbi protiv virusa korona

Objavljeno: 12:40h

Želeo bih da naglasim da 11 ruskih aviona koji su dovezli humanitarnu pomoć u Srbiju i sve što Rusija čini kako bi pružila političku podršku Srbiji u okviru različitih međunarodnih foruma građani Srbije nikada neće zaboraviti“, istakao je srpski diplomata.

On je podsetio da se članovi ruske humanitare misije, lekari, snage radijacijske, hemijske i biološke zaštite i dalje nalaze u Srbiji, gde pružaju pomoć srpskom stanovništvu.

Sredinom aprila Lazanski je izjavio da je Srbiji potrebna pomoć u borbi protiv pandemije virusa korone, pre svega medicinska oprema. On je tada naglasio da će se Vlada Srbije i Vlada Ruske Federacije dogovoriti oko toga šta Srbija može dobiti kao pomoć.

Podsetimo, četvrtog aprila jedanaest ruskih aviona Il-76 sleteli su u Srbiju kako bi pružili pomoć u borbi protiv virusa korona. Il-76 dostavili su u Srbiju opremu za epidemiološko dijagnostikovanje i dezinfekciju objekata, a stigli su i ruski vojni stručnjaci.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.