AU, OVAJ MOŽE DA BULAZNI JOŠ 100 GODINA! Zakrvili se Šešelj i Čeda u Skupštini! Uništili se od vređenja
Jovanović je odgovorio da je uvredljivo govoriti na način na koji je Šešelj govorio, Foto: Printscreen/Youtube/Ana Paunković

okršaj

AU, OVAJ MOŽE DA BULAZNI JOŠ 100 GODINA! Zakrvili se Šešelj i Čeda u Skupštini! Uništili se od vređenja

Jovanović je odgovorio da je uvredljivo govoriti na način na koji je Šešelj govorio

Objavljeno: 13:53h

Tokom rasprave u Skupštini Srbije, na čijem je dnevnom redu potvrđivanje vanrednog stanja, u verbalni duel ušli su lideri LDP Čedomir Jovanović i SRS Vojislav Šešelj, pa se čulo i spominjanje vanrednog stanja koje je u zemlji proglašeno posle ubistva premijera Zorana Đinđića.

Naime, Jovanović je ranije u izlaganju rekao da nam je više nego ikad potreban zajednički dogovor, te da nikoga ne interesuje to što političari međusobno nerviraju jedni druge.

,,Što mene nervira Vučić i ja nerviram njega, što Šešelj može da bulazni još 100 godina... biće jednako besmisleno'', rekao je Jovanović.

Te njegove reči izazvale su lidera SRS Vojislava Šešelja da mu replicira pitanjem: ,,Ima li čoveka u ovoj skuštini koji bulazni više od Čedomira Jovanovića?''.

,,Da li je neko razumeo o čemu je on bulaznio 20 minuta? Samo on, pa Vučić, on, pa Vučić, pa Đilas. Da mu vi naprednjaci ne skupite potpise, ne bi mogao listu da prijavi za izbore. Jaka je to partija'', rekao je Šešelj.

Šešelj je ponovio da je za 12 godina vlasti DOS Srbija intenzivno propadala, zahvaljujući vlasti posle 5. oktobra, "prvim mafijaškim pučem u istoriji čovečanstva".

"Lako je bilo Jovanoviću da u uslovima ratnog stanja hapsi najbolje prijatelje i da naredi njihovo streljanje. Ali, ne može se to večito sakrivati, da su Spasojević i Luković, uhapšeni, pod batinama saslušavani, pa sterljani. To i ova vlast zna, zna i Nebojša Stefanović", rekao je Šešelj.

foto: Printscreen/RTS

Upitao je i šta je Jovanović radio sa "Dušanom Mihajlovićem i Nebojšom Čovićem, harali ste po Srbiji...".

Jovanović je odgovorio da je uvredljivo govoriti na način na koji je Šešelj govorio o periodu vanrednog stanja proglašenog nakon ubistva Zorana Djinđića.

Tada su, kaže, sve institucije slobodno radile svoj posao.

Jovanović je rekao i da je predsednica parlamenta bila dužna da opomene Šešelja.

''Ne zbog načina na koji je govorio o meni, već opisujući stanje u državi, ponašanje insitutcija, pominjanje ljudi koji ga 'žuljaju', jer vrlo dobro znaju ko je i šta je'', rekao je Jovanović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.