SRPSKA POLITIČKA PARTIJA SE OGLASILA, A NIJE U PITANJU KORONA! Ipak, i ovo je VEOMA VAŽNO!
Aleksandar Marton, Foto: Youtube Printscreen

skandalozno

SRPSKA POLITIČKA PARTIJA SE OGLASILA, A NIJE U PITANJU KORONA! Ipak, i ovo je VEOMA VAŽNO!

Marton je upitao premijerku Anu Brnabić da li će nadležni reagovati tim povodom....

Objavljeno: 13:47h

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Marton kritikovao je danas predstavljanje Milana Nedića kao "čuvenog generala i poznatog heroja" tokom nastave na daljinu za učenike osmog razreda, ocenivši da je reč o "skandaloznoj relativizaciji domaćih fašista".

Marton je upitao premijerku Anu Brnabić da li će nadležni reagovati tim povodom.

"Lekcija o početku Drugog svetskog rata koja je emitovana u okviru 'Škole na daljinu' je skandalozna. Potpuna relativizacija domaćih fašista“, naveo je Marton na Tviteru.On je upitao da li u udžbeniku istorije za osmi razred zaista piše ono što je nastavnik u spornoj lekciji rekao kada je Nedića označio kao "najvažniju osobu koja se nalazila na teritoriji Srbije, čuvenog generala iz Prvog svetskog rata, veoma poznatog heroja i veoma bitnu nacionalnu figuru".

"U toku cele svoje vladavine trudiće se i nagovaraće narod da se ne dižu protiv okupatora jer zbog teških zverstava koje je okupator činio, pogotovo zbog Hitlerove čuvene naredbe da se za svakog ubijenog nemačkog vojnika strelja 100 a za svakog ranjenog 50 talaca - bez obzira na pol, starost, veroispovest ili grupu - mislivši da je to čisto gubljenje srpskog nacionalnog tela", rečeno je o Nediću u lekciji.

Navedeno je i da je Nedić tokom rata spasao 400.000 izbeglica iz Slovenije i Hrvatske, koji su došli na teritoriju Srbije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.