OVI SRPSKI POLITIČARI OD JUČE NE MOGU DA IZLAZE IZ KUĆA: Imaju preko 65 i za njih važe stroga pravila KARANTINA
Srpski političari stariji od 65 godina, Foto: Zorana Jevtić, Beta, Filip Plavčić

VANREDNO STANJE

OVI SRPSKI POLITIČARI OD JUČE NE MOGU DA IZLAZE IZ KUĆA: Imaju preko 65 i za njih važe stroga pravila KARANTINA

Zbog toga što koronavirus može biti smrtonosan za starije od 65 godina i hronične bolesnike, ovi političari od danas neće moći na ulicu

Objavljeno: 07:46h

Zabrana kretanja, odnosno izlaska iz kuće za lica starija od 65 godina u gradovima, danas je stupila na snagu. Svako ko se zatekne na ulicama, biće podložan krivičnom gonjenju.

Odluka je donesena jer podaci stručnjaka pokazuju da su stariji od 65 godina posebno ugroženi koronavirusom (ogroman procenat umrlih pripada ovoj kategoriji, i kategoriji hroničnih bolesnika). Inače, zbog toga što je hronični bolesnik, ministar privrede Goran Knežević već 4 dana je u samoizolaciji.

Istraživali smo koji sve političari su stariji od 65 godina, i neće se pojavljivati u javnosti do okončanja krize.

Dragoljub Mićunović ima 83 godine. Rođen je 1930. u Toplici na jugu Srbije, i za njega od danas važe pravila kućnog karantina.

foto: PHOTOSCREEN

Nekadašnji predsednik Savezne Republike Jugoslavije, premijer Srbije i lider Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica ima 75 godina i za njega takođe važi zabrana izlasaka na ulicu.

foto: Printscreen

Vojislav Šešelj je jedan od osnivača i predsednik Srpske radikalne stranke ima 65 godina i ulazi u rizičnu kategoriju.

foto: Printscreen

Vesna Pešić, političarka, borkinja za ljudska prava i aktivistkinja, sociološkinja ima 79 godina i spada u veoma rizičnu starosnu kategoriju.

foto: Printscreen

Milutin Mrkonjić, srpski političar, potpredsednik Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS), bivši ministar infrastrukture i bivši ministar saobraćaja Republike Srbije ima 77 godina i on takođe mora da poštuje pravila stroge izlolacije.

foto: Zorana Jevtić

Joška Broz, predsednik Komunističke partije, unuk Josipa Broza Tita, moraće takođe u samoizolaciju, jer ima 72 godine.

foto: Filip Plavčić

Vuk Drašković, predsednik SPO, ima 73 godine i takođe od danas neće moći da izlazi napolje zbog koronavirusa.

foto: Printscreen/ TV Prva

Slavica Đukić Dejanović, ministarka u Vladi Srbije zadužena za demografiju i populacionu politiku, ima 68 godina, i neće moći do daljnjeg da bude u javnosti.

foto: Dado Đilas

Velja Ilić, predsednik Nove Srbije, ima 69 godina, i moraće u samoizolaciju zbog koronavirusa.

foto: Nebojša Mandić

Milan Krkobabić, predsednik PUPS i ministar u Vladi Srbije, ima 67 godina, i moraće, poput većine pripadnika svoje stranke, da ostane u kući dok ne prođe opasnost od koronavirusa.

foto: Aleksandar Jovanović

Bogoljub Karić, predsednik pokreta Snaga Srbije i jedan od najuspešnijih srpskih biznismena, napunio je u januaru 66 godina, i takođe spada u kategoriju onih na koje se odnosi odluka Vlade.

foto: Facebook/printscreen/Bogoljub Karić

Žarko Korać, osnivač Socijaldemokratske unije, ima 73 godina, i moraće ostatak Vanrednog stanja da provede u stanu.

Tomislav Nikolić, srpski političar i predsednik Republike Srbije od 2012. do 2017. godine ima 68 godina i za njega će važiti stroge mere koje se primnenjuju od danas.

foto: Stefan Jokić

Podsećamo, predsednik Vučić, koji se sinoć obratio građanima nakon konsultacija sa političkim partijama i sednice kriznih štabova, najavio je rigoroznije mere, odnosno zabranu kretanja za starije od 65 godina:

foto: Printscreen

- Od sutra od 10 sati u svim urbanim sredinama zabranjen je izlazak starijima od 65 godina, u seoskim sredinama starijim od 70 godina. Ako bude potrebe, biće smanjena ta granica i u seoskim sredinama na 65 godina. Moraju da ostanu u svojim kućama, molim naše stare da to razumeju. Pokušaćemo da do svih domova dođemo uz pomoć mladih ljudi do 25 godina. Tamo gde ne bude moglo, otvorićemo prodavnice, da mogu da pazare nedeljom od 4 do 7 ujutro, kada nikoga nema na ulicama - rekao je Vučić sinoć.

Ova zabrana kretanja ne odnosi se na lica kojima je neodložno potrebna zdravstvena pomoć, kao i na određene grupe poljoprivrednih proizvođača.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.