JADRANKA JOKSIMOVIĆ UPUTILA PISMO OLIVERU VARHEIJU! Imala je za njega JEDNU MOLBU!
Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, Foto: Ministarstvo za evropske integracije

Suzbijanje posledica

JADRANKA JOKSIMOVIĆ UPUTILA PISMO OLIVERU VARHEIJU! Imala je za njega JEDNU MOLBU!

Joksimović je navela da Vlada Srbije aktivno radi na korišćenju svih dostupnih finansijskih i drugih sredstava i kapaciteta

Objavljeno:

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović uputila je danas zvanično pismo Komesaru za susedsku politiku i pregovore o proširenju Oliveru Varheiju sa molbom da Evropska unija omogući prenamenu neutrošenih sredstava iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u cilju preduzimanja mera za prevenciju i suzbijanje posledica epidemije korona virusa u Republici Srbiji.

Ova sredstva koja bi u dogovoru sa Evropskom komisijom (EK) bila precizirana, biće namenjena pružanju podrške nacionalnim institucijama i organima angažovanim u borbi protiv širenja epidemije i efektivnog odgovora na njene posledice po građane i društvo Srbije, naglasila je Joksimović.

U pismu su navedene osnovne mere i aktivnosti koje Srbija preduzima da spreči dalje širenje virusa, pruži adekvatnu negu svim zaraženim građanima a naročito starijim licima, te da u što većoj meri sanira i suzbije dalje posledice epidemije.

Joksimović je navela da Vlada Srbije aktivno radi na korišćenju svih dostupnih finansijskih i drugih sredstava i kapaciteta. Ona je istakla da će evropske zemlje - članice, kandidati i potencijalni kandidati, samo zajedno i iskazujući istinsku evropsku solidarnost, moći da odgovore na ovaj globalni izazov.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.