BRŽE I EFIKASNIJE ZAVRŠITE POSLOVE KOJI IMAJU VEZE SA UPRAVOM! Ružić otvorio jedinstveno upravno mesto u Žitištu!
Branko Ružić, Foto: Espreso

olakšice

BRŽE I EFIKASNIJE ZAVRŠITE POSLOVE KOJI IMAJU VEZE SA UPRAVOM! Ružić otvorio jedinstveno upravno mesto u Žitištu!

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave podržalo je ovaj projekat u Opštini Žitište sa 7,45 miliona dinara, navedeno je u saopštenju ministartstva

Objavljeno:

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Srbije Branko Ružić otvorio je danas Jedinstveno upravno mesto u Žitištu, a građani u toj opštini od sada će moći da na jednom mestu, brže i efikasnije završe poslove koje imaju sa upravom.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave podržalo je ovaj projekat u Opštini Žitište sa 7,45 miliona dinara, navedeno je u saopštenju ministartstva.

Jedinstveno upravno mesto predstavlja centralizovano mesto za udružene procedure, kako bi se uštedelo vreme i novac gradjanima i kako bi na jednom mestu obavili nekoliko postupaka.

U okviru Jedinstvenog upravnog mesta, Žitište je otvorilo šest šaltera.

"Drago mi je što će i gradjani Žitišta sada imati jedno mesto na kome će završavati poslove koje imaju sa upravom i više neće morati da obilaze nekoliko različitih institucija", rekao je ministar Ružić.

Ministar je ocenio da je Žitište dobar primer male, ali dragocene opštine, u kojoj rukovodstvo nastoji da se još bolje organizuje, kako bi usluge gradjanima bile kvalitetnije.

Predsednik Opštine Žitište Mitar Vučurević rekao je da je znatno smanjen trend odlaska mladih iz te opštine i da veruje da je tome doprinelo i to što opština vodi računa o podizanju kvaliteta života gradjana.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pokrenulo je ovaj projekat 2018. godine, kada je sa 52 miliona dinara kao pilot projekat podržano osam lokalnih samouprava u otvaranju Jedinstvenog upravnog mesta.

Podršku gradovima i opštinama u otvaranju jedinstvenih upravnih mesta nastavljeno je i u 2019. godini, kada je podržano još šest gradova i opština sa ukupno 45 miliona dinara, a u 2020. godini za taj projekat namenjeno je 30 miliona dinara.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.