OGLASILA SE ANA BRNABIĆ POVODOM 1 JAKO BITNE TEME, A ONDA A SE OSVRNULA NA OPASKE DA NIKADA NIJE BILO GORE!
Ana Brnabić, Foto: Printscreen

oštro

OGLASILA SE ANA BRNABIĆ POVODOM 1 JAKO BITNE TEME, A ONDA A SE OSVRNULA NA OPASKE DA NIKADA NIJE BILO GORE!

Brnabić je kazala da je vlada ove godine izdvojila oko 18 miliona evra za podsticaje za operatore za uvođenje interneta u domaćinstvima

Objavljeno:

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je rok za donošenje i usvajanje Akcionog plana medijske strategije 16. maj ove godine, navodeći da je cilj strategije sloboda medija i unapređenje medijskog okruženja.

Brnabić je na debati o medijima u rezidenciji Norveške ambasade kazala da je ponosna na način na koji je medijska strategija pisana, navodeći da je u Radnoj grupi bilo devet predstavnika novinarskih udruženja i devet predstavnika države.

"Kada uporedimo sa 2011. godinom, tada smo u Radnoj grupi imali jednog predstavnika novinarskih udruženja", rekla je Brnabić i dodala da će sada ista radna grupa koju čini isti broj predstavnika udruženja novinara i države raditi i na izmenama i dopunama medijskih zakona.

Ona se osvrnula i na opaske da "nikada nije bilo gore", navodeći da je činjenica da danas postoje mediji koji su otvoreni kritički prema vlasti, a da je izveštaj Saveta za borbu protiv korupcije 2011. godine pokazao da "više ne postoji medij iz kojeg građani mogu da dobiju potpune i objektivne informacije".

"Možemo da pričamo u kojoj meri ih imate, koliko su oni zastupljeni, ali je činjenica da takve medije imate", rekla je Brnabić.

Brnabić je ukazala i da je prvi put sada formiran nadzorni odbor Skupštine Srbije za kontrolu medija, izabrano je pet novih članova REM-a na tri upražnjena mesta i dva su zamenjena, a takođe su donate i preporuke za emitere.

"Zaključiću da je moja molba - molba za dijalog", rekla je Brnabić i poručila da mediji treba ne samo da kritikuju, već da objektivno izveštavaju, te da je svakako neophodan korektivni faktor.

Navodeći da je Evropski parlament u januaru 2011. godine konstatovao nedovoljan pristup internetu kao jedan od uslova za informisanje građana, Brnabić je kazala da danas više od 60 odsto domaćinstava ima kvalitetan pristup internetu.

Brnabić je kazala da je vlada ove godine izdvojila oko 18 miliona evra za podsticaje za operatore za uvođenje interneta u domaćinstvima.

Bonus video:

Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.