NA LISTI SNS SIGURNI LJAJIĆ I KRKOBABIĆ, OSTALI NA ČEKANJU! Vulinovi socijalisti, SPO i SNP još nisu dobili POZIV
Aleksandar Vučić, Foto: Marina Lopičić, Espreso.co.rs

uskoro sledi odluka!

NA LISTI SNS SIGURNI LJAJIĆ I KRKOBABIĆ, OSTALI NA ČEKANJU! Vulinovi socijalisti, SPO i SNP još nisu dobili POZIV

Sa SPS-om dogovoreno da se ide odvojeno na izbore!

Objavljeno:

Na predstojećim izborima naprednjaci i socijalisti nastupiće odvojeno, a lider SNS Aleksandar Vučić predložiće na sednicama Predsedništva i Glavnog odbora u ponedeljak da na listi ove stranke budu i PUPS Milana Krkobabića i SDPS Rasima Ljajića.

SNS tek treba da razmotri modele saradnje sa Pokretom socijalista Aleksandra Vulina, dok Vuk Drašković (SPO) i Nenad Popović (SNP), koji su deo vladajuće koalicije, prema našim informacijama, još nisu dobili poziv za razgovore.

Na listi naprednjaka biće više od polovine novih lica i čak 30 mladih ljudi. Prema nezvaničnim informacijama, od 250 kandidata za poslanike, 190 mesta na spisku predviđeno je za kadrove SNS, a 60 za koalicione partnere.

Vučić i lider socijalista Ivica Dačić jutros su se sastali i dogovorili da u trku za mandate idu u dve kolone, a da se posle izbora razgovara o budućoj saradnji. Sastanku su prisustvovali i potpredsednik SNS Miloš Vučević i predsednik Izvršnog odbora Darko Glišić.

Odvojeno u trku za mandate: SNS i SPS se dogovorili o nastupu na izborima

Vučević je napomenuo da zajednički sa SPS nastup nije isključen na pojedinim mestima na lokalu:

- Osim, možda, u nekim opštinama, lokalnim sredinama, na opštinskim izborima, SNS i SPS će ići odvojeno na predstojeće republičke izbore, odnosno u dve liste - pojasnio je on.

Potvrdio je i da će u ponedeljak biti održane sednice Predsedništva i Glavnog odbora stranke, na kojima će se razgovarati o svim ovim temama i pripremama lista SNS za Skupštinu Srbije, za pokrajinsku skupštinu, za lokalne samouprave.

- Videće se puno novih ljudi, sve ono što smo pričali, na čemu smo mnogo radili, posvetili se, biće konkretizovano na listi kandidata i za narodne, pokrajinske poslanike, lokalne odbornike, mnogo mladih lica...Pre svega, jedan snažan talas mladih ljudi, koji ulaze na političku scenu Srbije - zaključio je Vučević.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.