MIODRAG POLEDICA SE VRATIO NA POSAO, a njegova šefica ZORANA JE URADILA NEŠTO O ČEMU SVI PRIČAJU!
Miodrag Poledica i Zorana Mihajlović, Foto: Instagram Zorana Mihajlović

EKSPRESNO

MIODRAG POLEDICA SE VRATIO NA POSAO, a njegova šefica ZORANA JE URADILA NEŠTO O ČEMU SVI PRIČAJU!

Ministarka je, pre puštanja Poledice na slobodu, na svom Instagram profilu objavila selfi s njim

Objavljeno: 16:38h

Državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miodrag Poledica, koji je početkom februara uhapšen sa još četiri osobe zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj, samo nakon dve nedelje od hapšenja vratio se na posao, saznaje „Alo!” iz dobro obaveštenih izvora.

- Poledici je bila izrečena mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa svedocima koji su zaposleni u tom ministarstvu i „Infrastrukturi Železnice” i posećivanje određenih mesta, to jest prostorija Ministarstva u kojem je zaposlen. Međutim, ta mera je u međuvremenu ukinuta, pošto su saslušani svedoci i on se nakon proteklih praznika ekspresno vratio na posao - objašnjavaju naši dobro obavešteni izvori.

Da je Poledica dobrodošao na posao, iako istraga nije završena, videlo se i po tome što je i pre hapšenja, ali i tokom te nakon njega dobio nedvosmislenu podršku Zorane Mihajlović, ministarke saobraćaja, građevine i infrastrukture.

- Zasad nemam nijedan razlog da poverujem da je državni sekretar Miodrag Poledica umešan u radnje koje mu se stavljaju na teret - poručila je ona nakon hapšenja.

Ministarka je, pre puštanja Poledice na slobodu, na svom Instagram profilu objavila selfi s njim.

- Prijatelj. Saradnik - kratko je napisala ona uz fotografiju, a čim je izašao iz pritvora, ministarka i ostale kolege priredili su mu topli doček u Nemanjinoj ulici.

Tako se na snimku koji su pojedini mediji objavili vidi Poledica koji izlazi iz automobila ispred zgrade ministarstva, a zatim sledi prisni zagrljaj s ministarkom, osmesi, pa zajednički ulaz u zgradu.

Podsetimo, Miodrag Poledica, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i desna ruka ministarke Zorane Mihajlović, uhapšen je početkom februara sa još četvoro osumnjičenih za zloupotrebe u „Infrastrukturi Železnice“. Kako je „Alo!“ pisao, sumnja se da je ova ekipa firmi ZGOP nameštala tendere u vrednosti oko devet miliona evra.

Hapšenje je usledilo po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal jer se sumnja da su uhapšeni izvršili krivična dela zloupotrebe službenog položaja i zloupotrebe u vezi s javnom nabavkom od avgusta 2018. do maja 2019.

Ministarka Zorana Mihajlović juče ja za „Alo!“ poručila da ne postoji nijedna pravna smetnja da se državni sekretar Miodrag Poledica pojavi na svom radnom mestu.

- Poledica je odličan stručnjak, čovek koji je vodio najteže pregovore i koji je zadužen za najveće infrastrukturne projekte, od Moravskog koridora, auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica, obilaznice oko Beograda, deonice Preljina-Požega na „Milošu Velikom“. U Vladi Srbije i Ministarstvu nema mnogo ljudi koji imaju takvo znanje i iskustvo rada na velikim projektima i dobro je što se brzo vratio svojim dužnostima kako bi se posao efikasno odvijao - poručila je ona i poslala nam fotografije sa kolegijuma Ministarstva na kojima se vidi da je Poledicu dočekala kolačima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.