FIRER KONAČNO OTKRIO DA LI ĆE OSNOVATI STRANKU I KANDIDOVATI SE NA IZBORIMA! Ovakav odgovor niko nije OČEKIVAO!
Goran Davidović, Firer, Foto: Jutarnji Program TV HAPPY

povratak u srbiju

FIRER KONAČNO OTKRIO DA LI ĆE OSNOVATI STRANKU I KANDIDOVATI SE NA IZBORIMA! Ovakav odgovor niko nije OČEKIVAO!

- Nezakonito su me gonili sve ove godine, tvrdi Davidović....

Objavljeno: 09:58h

Istoričar i ideolog Nacionalnog srpskog fronta Goran Davidović se posle 12 godina vratio u Srbiju. On je, kako je naveo, spreman da se aktivno uključi u društveni život Srbije, a progovorio je i o egzilu, suđenju, ali i on onome što sve zanima, da li će se kandidovati na izborima u Srbiji.

U intervjuu za Aferu, Davidović je govorio o svemu što se dešavalo proteklih godina do njegovog povratka.

Kakav je osećaj biti ponovo u svojoj Srbiji i svom Novom Sadu?

- Što se tiče ostalog ja sam državljanin Srbije, rođen u Novom Sadu, ovo je moja zemlja, moj grad, imam pravo da budem ovde, i volim svoju zemlju i svoj rodni grad najviše na svetu. Posebno ih volim više nego oni koji su me oterali iz mog grada i zemlje. Ali nema veze, moja deca su se prošetala Novim Sadom i to je pobeda.

Kakve su reakcije među prijateljima i porodicom na vaš povratak u Srbiju?

- Normalno je da su oduševljeni ali pored njih iskreno su se obradovale i komšije, ostali sugrađani, i svi koji su me prepoznali na ulici. Nažalost nisam uspeo da se sretnem i popričam sa svima, zbog mojih zdravstvenih problema i drugih privatnih obaveza, ali biće prilike.

Pojedini mediji su odmah napisali "da je povratak firera opasnost za demokratiju u Srbiji". Koji je vaš komentar na to?

- Ponovo sam bio i na raznim naslovnim stranama. Odmah da kažem da će biti i nekih tužbi sa moje strane u skladu sa Zakonom o informisanju. Previše su zapenili ti lažovi.

Planirate li da se politički aktivirate i osnujete političku stranku?

- Politika je moja strast i veoma volim svoj narod i nacionalističke ideale, ali trenutno neću osnivati stranku i neću se kandidovati na izborima. To ne znači da ću sedeti skrštenih ruku. Imaću i dalje političke aktivnosti i radiću na jedinstvu srpskih nacionalista.

Zbog čega se pojedini drugosrbijanski krugovi plaše vas, imaju li za to razloga?

- Mediji koji su stvorili mit o nekakvom nacionalističkom strašilu sa nadimkom "firer" imaju manične strahove. To je veoma psihički nestabilna ekipa. Ima jedna neverovatna stvar koja mi se desila prošle nedelje. Otkazana mi je emisija na Balkan info. Dosta godina sam u kontaktu sa Tešom Tešanovićem, još pre više od godinu dana smo imali dogovor da dođe kod mene u Trst da snimamo emisiju za Balkan info. Svašta sam u životu proživeo, svaku vrstu progona, ali ovo me je ostavilo bez teksta. To je pravo lice straha drugosrbijanskih krugova koji prenose i na takozvane nezavisne medije i ljude koji na prvi pogled deluju normalno, pa čak i patriotski.

Kako vam se čini trenutna politička scena Srbije?

- "Čini mi se kao kaljuga u kojoj se prasci valjaju", da citiram jednog legendarnog srpskog političara. Previše je tu ličnih materijalnih koristi, a premalo ideala i prave političke borbe. Sve je postalo farsa i rijaliti.

Smatrate li sa ove distance da ste bilo šta pogrešili na tom antifašističkom mitingu u Novom Sadu kada ste optuženi za raspirivanje mržnje i nasilja?

- Tehnički gledano možda nisam trebao pevati srpske pesme, i nakon napada rulje prilaziti ogradi. Međutim to su sitnice. Naravno pravosuđe, tada pod kontrolom Demokratske stranke, nije ništa učinilo nego su optužili mene, iako sam pravosnažno oslobođen. Nezakonito su me gonili sve ove godine.

Vidite li mogućnost za saradnju sa strankama desne orijentacije poput Srpske Desnice ili Zavetnika?

- Zalažem se za saradnju i ujedinjenje svih rodoljubivih organizacija koje su za suverenitet Srbije, protiv EU integracija, i protiv najezde ilegalne migracije. Ja uvek želim da vidim ono što nas spaja a ne nebitne razlike. Nažalost, mnogi Srbi to ne žele. Masovno su me isprozivali neki anonimni "internet ratnici" na mrežama samo zato što sam se slikao sa Vacićem i Šešeljem na primer.

Dosta mladih vas podržava na društvenim mrežama, popularni ste u Srbiji?

- Raduje me što jedan deo omladine nije iskvaren globalizmom. Posebno sam oduševljen brojnošću srpske mladeži na skupovima i litijama podrške Srbima u Crnoj Gori, I posebno sam ponosan na srpsku omladinu u Crnoj Gori. To je neka iskonska ljubav i neobjašnjiva životna energija koja još nije ugašena u srpskom narodu i koja daje nadu da ćemo opstati.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Afera)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.