IMAM PREDLOG DA SE CRNA GORA VRATI U STATUS SRPSKE DRŽAVE KOJOM ĆE UPRAVLJATI SPC! Milo iskopirao Đinđića? (VIDEO)
Više ni ne zna šta priča? Milo Đukanović, Foto: Printscreen

šta reče?

IMAM PREDLOG DA SE CRNA GORA VRATI U STATUS SRPSKE DRŽAVE KOJOM ĆE UPRAVLJATI SPC! Milo iskopirao Đinđića? (VIDEO)

To danas vidimo i u Crnoj Gori

Objavljeno: 17:42h

Mi imamo predlog da se Crna Gora vrati u status nacionalne države, preciznije, srpske države, kojom će upravljati Srpska pravoslavna crkva, kazao je Milo Đukanović, odgovarajući na novinarska pitanja u Briselu, nakon neformalne večere sa liderim EU i Zapadnog Balkana.

To danas vidimo i u Crnoj Gori. Naspram onog što mi kao Vlada zastupamo da i dalje razvijamo građansku državu, multietničko društvo koje će biti sastavni dio evropske, evroatlanske zajednice, mi imamo predlog da se Crna Gora vrati u status nacionalne, preciznije srpske države, da se vrati u status države kojom će upravljati Srpska pravoslavna crkva, dakle da se vrati u model srednovjekovne države”, istakao je on.

Zanimljivo je da se ova njegova izjava idealno naslanja na ideju koju je svojevremeno imao i premijer Srbije Zoran Đinđić, još u vreme kada su Srbija i Crna Gora bile u zajedničkoj državi.

Đinđić je baš u izjavi za jedni crnogorsku televiziju kazao sledeće:

- Mi smo jedna država, jedna zajednica Srbije i Crne Gore - dve srpske države. Mi mislimo da je jedino rešenje našeg nacionalnog i državnog pitanja, nakon raspada te bivše SFR Jugoslavije, u tome da se stvori Savez srpskih država u kojeg bi ušli Srbija, Crna Gora i Republika Srpska i da to treba da bude naš politički i državni cilj. Ako to ne može odmah, mi treba da radimo na tome i treba da se trudimo kao što se Zapadna Nemačka trudila trideset godina da pripoji Istočnu Nemačku. I da napravimo jednu državu čije će jezgro biti Srbija, Crna Gora i Republika Srpska koja će biti uređena kao jedna savezna, jedna dobra i moderna država.

Da li je to Milo odlučio da ovu njegovu ideju usvoji ili samo ne zna šta priča?

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.