RECEPT
KOLIKO LUKA NA 1 KILOGRAM MESA ZA DOBAR JUNEĆI GULAŠ? Ko je ovo rekao: ČANAK, PALMA ILI ŠEŠELJ?
Kako bi pojačao slast svom gulašu, političar dodaje i 2 sastojka koja vam verovatno nikad ne bi pala na pamet prilikom kupovine namirnica za ovo jelo
Gulaš je vrsta jela koje se najčešće sprema od goveđeg mesa, crnog luka i mlevene slatke paprike. Poreklom je iz Mađarske, a često je neizostavan i na trpezama širom naše zemlje. Zbog geografske bliskosti, ipak se najčešće sprema u Vojvodini, a receptura varira u zavisnosti od podneblja.
Ipak samo pravi gurmani znaju da ga pripreme kako valja. Jedna žena sa Tvitera je upitala svoje pratioce za recept:
S obzirom na to da je želela savet nekog iskusnog, među prvima se javio, ni manje ni više, nego vojvođanski gurman, Nenad Čanak. On je otkrio svoje tajne sastojke za savršeni gulaš, koji uključuju i svinjske papke:
Kako bi pojačao slast svom gulašu, političar dodaje i 2 sastojka koja vam verovatno nikad ne bi pala na pamet prilikom kupovine namirnica za ovo jelo - suve šljive i čokoladu:
Za kraj, to ne bi bilo to bez trunke nekog alkoholnog pića. Čanak kaže da je najbolje staviti malo vinjaka, a njemu se najbolje pokazao Rubinov:
Pojedini smatraju da su sada neke stvari mnogo jasnije:
Da li biste vi spremili gulaš po Čankovoj recepturi? Koji su vaši tajni sastojci? Pišite nam u komentarima...
Bonus video:
(Espreso.co.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!