ZORANA ODGOVORILA NA PITANJE PLANIRA LI KRAJ POLITIČKE KARIJERE: Sigurno će neko biti iznenađen onim što je rekla!
Odnos prema ženama u politici mora da se promeni, Foto: Beta/Miloš Miškov

borba za ženska prava

ZORANA ODGOVORILA NA PITANJE PLANIRA LI KRAJ POLITIČKE KARIJERE: Sigurno će neko biti iznenađen onim što je rekla!

Odnos prema ženama u politici mora da se promeni

Objavljeno:

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović ocenila je da pripadnost nekoj partiji ne sme da bude od značaja kada je reč o važnim temama i istakla da joj je drago da je njena Srpska napredna stranka (SNS) izglasala tako važan zakon da u državnoj i lokalnim skupštinama bude 40 odsto žena.

"Važno je da se žene uključuju u politički život i sve sfere društva i da doprinesu stvaranju moderne i otvorene Srbije'', izjavila je Mihajlovićeva sinoć u emisiji ,,Upitnik'' RTS-a.

Ona je istakla da je od kada se bori za ženska prava prva i glavna reč za žene solidarnost, jer bez solidarnosti među ženama neće biti ni većih prava žena.

"Odnos prema ženama u politici mora da se promeni. Nadam se i da će novi parlament sa 40 odsto žena u njemu mnogo lakše doneti novi Zakon o rodnoj ravnopravnosti na koji toliko dugo čekamo i koji je u vreme kada ga je Koordinaciono telo pripremalo s partnerima podrazumevao uvođenje kvota od 40 odsto u brojne institucije, ali i uvođenje rodno senzitivnog jezika, rodno odgovorno budžetiranje i određene odgovornosti. I tada i sada verujem da je Srbija spremna za njega'', rekla je Mihajlovićeva.

Dodala je i da duboko veruje u ono što radi boreći se za ženska prava, te da je to razlog zašto ide u Parlament, a ne da bi je neko branio od napada.

,,Ponosna sam na sve sto smo uradili i kao SNS i ja kao članica stranke kroz ministarstvo koje vodim. Ne planiram da izađem iz političkog života, niti razmišljam o tome da predsednik Aleksandar Vučić može da se povuče sa mesta predsednika SNS, jer on jeste SNS. Imam puno poverenje u njega i volim da radim sa njim'', istakla je potpredsednica Vlade.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.