SARME, PUNJENE LIGNJE, PASULJ, PUNJENE PAPRIKE I KNEDLE SA ŠLJIVAMA: Ovo su sva omiljena Vučićeva jela
Aleksandar Vučić uživa u hrani, Foto: Filip Plavčić, Shutterstock, Profimedia, Printscreen/Youtube, Ilustracija

PRIJATNO

SARME, PUNJENE LIGNJE, PASULJ, PUNJENE PAPRIKE I KNEDLE SA ŠLJIVAMA: Ovo su sva omiljena Vučićeva jela

Predsednik voli da priča o tome šta voli da ruča...

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pre par dana je jeo kolenicu u minhenskom restoranu, a prošle nedelje je nenajavljeno posetio kasarnu "Topčider", gde je, ručao sa vojnicima u kantini, a zatim govorio o povećanju njihovih plata.

Predsednik je u kasarni jeo pasulj, a njegova izjava da je vojnički pasulj u kasarni bio "top" iznenadila je samo one koji ne znaju da je upravo ovo jedno od omiljenih Vučićevih jela.

Ipak, Vučić nije jednodimenzionalan gurman, što dokazuje i njegova ljubav prema nizu jela, kako tradicionalnih srpskih, tako i malo internacionalnijih.

U nedavnoj poseti Bosni i Hercegovini Vučić je jeo čuvene bosanske pite, zeljanicu, sirnici i krompirušu, "u pekari kod Zaima", napisao je na Instagramu. On je posebno pohvalio "vrhunsku zeljanicu".

Zeljanica, sirnica i krompiruša u pekari "4A" kod Ajdina.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

U novembru, pred put u Ženevu, gde je učestvovao u Strateškom dijalogu o Zapadnom Balkanu, snagu skupio jedući punjene paprike.

"Punjene paprike kao okrepljenje pred put u Ženevu", napisao je tada predsednik, objavljujući i sliku ovog domaćeg specijaliteta.

Svoju ljubav prema domaćim prehrambenim proizvodima Vučić je demonstrirao i u oktobru prošle godine, u selu Kutlovac, kad je pred kamerama Tanjuga jeo jabuku, dok je pričao sa ljubaznim domaćinima, i to o rakiji.

Predsednik ne beži ni od ćevapa, a viđen je svojevremeno kako nosi dva poslužavnka sa ovim ukusnim jelom. On je sportski prihvatio i šalu na jednom fejsbuk profilu, koja se tiče baš punjenih paprika i ćevapa:

DANAS PULJENE PAPRIKE SUTRI BURANIJA

A post shared by Neguj mo srbski jezik (@negujmosrbski) on

Predsednik je u septembru potpuno iznenadio radnike Gradske čistoće u Beogradu i oko ponoći je zajedno s njima jeo burek (što mora da je "obradovalo" lekare koji vode računa o njegovom zdravlju).

Inače, o Vučićevim gastronomskim sklonostima govorili su i kuvari koji vode računa o njegovoj ishrani. Prema njihovim rečima, predsednik najčešće jede sendvič sa njeguškom pršutom i ljutom papričicom, ali voli tradicionalna jela - sarmu, punjenu papriku i leskovačke uštipke.

Od slatkiša, kako kažu, najviše voli čokoladne torte.

On sam je, u razgovoru sa građanima na Fejbuku, rekao da voli da jede punjene paprike, sarme, pasulj, punjene lignje i knedle sa šljivama.

Ove punjene lignje su, podsetimo, postale čuvene u martu 2018, kada je na svoj 48. rođendan predsednik otkrio da ga je otac Anđelko obradovao kad mu je ujutru na posao doneo šerpicu sa punjenim lignjama u sosu, koje je zatim i doručkovao.

Inače, kad je u februaru 2018. godine posetio Hrvatsku, na zvaničnoj večeri je jeo šunku, kulen, pršut i sir s kajmakom, i pileće džigerice sa šampinjonima na žaru. I to samo za predjelo. Posle se prešlo na pečenog zeca, pečenu ćurku s mlincima i stubičku pisanicu s njokama. Od salata, Vučić je birao između zelene salate, matovilca, zelja i kukuruza.

Uz večeru su se pila vina šardone i dingač, a poslužen je šampanjac.

Vučiću ovo od pre par dana nije bilo prvi put da jede pasulj: podsetimo se, na početku kampanje "Budućnost Srbije", on je u februaru 2018. posetio jug Srbije, a u Simpovoj fabrici u Radovnici, selu u opštini Trgovište, jeo je pasulj sa radnicima u menzi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.