POLITIČKI BLICKRIG SRPSKOG FIRERA: Za samo dva dana Goran Davidović se susreo s VODEĆIM LJUDIMA DESNICE! (FOTO)
Goran Davidović se susreo sa vodećim ljudima desnice, Foto: Damir Dervišagić, Privatna arhiva, Beta/Dragan Gojić, Printscreen/Youtube

ŽURI MU SE

POLITIČKI BLICKRIG SRPSKOG FIRERA: Za samo dva dana Goran Davidović se susreo s VODEĆIM LJUDIMA DESNICE! (FOTO)

Davidović se nedavno vratio u Srbiju

Objavljeno: 15:47h

Najnovija zvezda na esktremno desnom političkom nebu Srbije, koje je sve bogatije zvezdama, jeste Goran Davidović, koji u medijima ima nadimak Firer. Davidović je, posle godina i godina života "u izgnanstvu" u Italiji, odlučio da se vrati u svoj Novi Sad, pošto je u aprilu prošle godine Apelacioni sud, posle 12 godina krivičnog postupka, odbio optužbu protiv Davidovića.

Podsetimo, Davidović, vođa zabranjene organizacije Nacionalni front, bio je optužen za izazivanje nacionalne, rasne i verske netrpeljivosti na antifašističkom skupu u Domu vojske u Novom Sadu, sad već davne 2007. godine. Sud je procenio da je reč o "presuđenoj pravnoj stvari" i preinačio presudu po kojoj je Davidović bio osuđen na 14 meseci zatvora.

Bivši vođa Nacionalnog stroja, koji za sebe tvrdi da je "otac troje dece, srpski rodoljub, politički emigrant, neosuđivan i čovek protiv koga se ne vodi krivični postupak", krenuo je žestoko u političku utakmicu čim je došao u Srbiju, iako je, kako sam kaže, "narušenog zdravlja".

Davidović se vratio u Novi Sad 1. februara ove godine, što je podelio sa svojim pratiocima na Tviteru:

Roditeljski ostvaren, ali i radikalno modno prevaspitan u Italiji, Firer se s jednim od troje dece slikao ispred Gradske kuće u Novom Sadu, 2. februara:

Dan kasnije je slikao najznamenitije građevina glavnog grada Vojvodine, uz "dobro jutro":

4. februara je upitao "separatiste" "čemu strah i mržnja?", objavivši sliku ispred Crkve Imena Marijinog u centru Novog Sada:

Petog dana se Davidović odmarao i gledao ljude kako rade, da bi 6. februara uleteo u prvi politički fajt u svojoj novoj političkoj karijeri. I to, ni manje ni više nego s bivšim predsednikom Srbije Borisom Tadićem, koga smatra krivim za mnoge stvari:

Nije propustio šansu da spomene i čoveka kojeg mrze svi desničari, Josipa Broza Tita:

I onda počinje akcija. Sedmog februara je na novosadskoj promociji Šešeljeve knjige u kojoj se negira da je u Srebrenici bilo genocida. Vođa SRS se slikao pored svog mladog naslednika, ali nije, čini nam se, podelio entuzijazam koji je imao Davidović:

Osmog februara se sastao s Andrejom Fajgeljom, još jednim ekstremnim desničarom, koji ovom prilikom, izgleda, nije želeo da se slika.

"Ne biste ga ni prepoznali", rekao je Davidović.

Sledećeg dana Davidović je prvi put posle dugo vremena bio u Beogradu, i to da se "pokloni moštima cara Dušana", u Crkvi Svetog Marka.

Boravak u Beogradu iskoristio je da se sretne s vođama pokreta Levijatan, Pavlom Bihalijem i Aleksandrom Buhancem. Za razliku od susreta sa Šešeljem, ovde su oni nasmejani, a on ne tako nasmejan:

Istog dana, samo uveče, susreo se s najpoznatijom antivakcinašicom na ovim prostorima, dr Jovanom Stojković:

U ponedeljak ujutru bio je kod Milomira Marića, u jutarnjem programu, zajedno s vođom Srpske desnice Mišom Vacićem. Ovaj susret ovekovečili su i zajedničkom fotografijom:

Pojavu Firera u javnom životu Srbije mnogi nisu dočekali sa odobravanjem:

Nastaviće se...

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.