VUKA JEREMIĆA SU PITALI ZA POJAVU DESNE RUKE VOJISLAVA KOŠTUNICE NA SKUPU SZS: Iz njegovog odgovora je SVE JASNO!
Ne može do pola, Foto: Beta / Emil Vas

bojkot?

VUKA JEREMIĆA SU PITALI ZA POJAVU DESNE RUKE VOJISLAVA KOŠTUNICE NA SKUPU SZS: Iz njegovog odgovora je SVE JASNO!

On je naveo da će posle takvih izbora, zakazanih za 26. april, u parlamentu biti vlast i "nešto što će se zvati opozicija''.

Objavljeno: 07:24h

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da se u bojkot "lažnih izbora ne može ići do pola" i da svi u opoziciji moraju biti potpuno otvoreni kako bi se znalo da li jesu ili nisu za bojkot.

"Ako niste za bojkot, ne možete biti sa ove strane. Nemam razumevanja za dvosmislenosti i kalkulacije po tom pitanju - ili bojkotujete ili ne bojkotujete. Ko neće - ne mora, bože moj. Nismo mi Vučić da nazivamo ljude izdajnicima'', rekao je Jeremić Radio-televiziji Vojvodine, kako je saopšteno iz Narodne stranke.

Na pitanje šta će biti uspeh bojkota, a šta neuspeh, Jeremić je odgovorio da je bojkot već uspeo, jer se "sva prava opozicija'' opredelila za neučestvovanje na izborima.

"Biće mali neuspeh, po mom mišljenju ne i fatalan, ako neko promeni odluku i izađe na lažne izbore. Narodna stranka to sasvim sigurno neće učiniti'', rekao je Jeremić.

On je naveo da će posle takvih izbora, zakazanih za 26. april, u parlamentu biti vlast i "nešto što će se zvati opozicija'' - a da će Aleksandar Vučić vagati da li i u kojoj proporciji da to budu Muamer Zukorlić, Nenad Čanak, Miša Vacić, Metla ili Zvono.

"Sada je i očigledno da stvaranje instant pokreta poput Metli i Zvona u marketinškom smislu dolazi iz istog izvora. Metla bi valjda trebalo da bude nacionalna, a Zvono građanska opozicija'' Ali to neće biti normalno stanje, niti će odluke koje će takva skupština i vlada proistekla iz nje biti legitimne. Institucionalna kriza će biti očigledna. Ne može se pretvarati da je sve normalno bez prave opozicije u parlamentu'', rekao je Jeremić.

Upitan o učešću bivšeg potpredsednika DSS Slobodana Samardžića na subotnjem mitingu opozicije u Domu sindikata, Jeremić je odgovorio da je Samardžić "nesumnjivo intelektualna veličina, a po njegovom mišljenju i karakterna''.

"Imao sam priliku da sa njim sarađujem godinama. I kada smo se slagali i kada se nismo slagali, to je uvek bilo vrhunski profesionalno i gospodski. Mislim da je Slobodan Samardžić značajno pojačanje za srpsku opoziciju i zaista ne vidim nikakav razlog da to bude predmet bilo kakve kritike'', rekao je bivši ministar spoljnih poslova Srbije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.