Protest 1 OD 5 MILIONA večeras i formalno vode političari
Reč je inače o skupu opozicije okupljene oko Saveza za Srbiju, koji je za danas u 17.00 u Kombank dvorani na Trgu Nikole Pašića, zakazao početak kampanje protiv izbora, Foto: Sonja Spasić

protest

Protest 1 OD 5 MILIONA večeras i formalno vode političari

Sudbina protesta, ali i njihovog karaktera i organizatora otvorena je nakon što je Pokret prošle sedmice saopštio da će izaći na izbore, jer dve stranke potpisnice tzv. Sporazuma sa narodom neće da se pridruže bojkotu

Objavljeno: 18:24h

Organizaciju večerašnjeg protesta i šetnje, koju je do sada predvodio i logistički osmišljavao Pokret "1 od 5 miliona", preuzeće "Gradanski otpor", grupa formirana na Tviteru, čiji je predvodnik bivši poslanik DS Srđan Milivojević i grupa opozicionih političkih aktivista, piše "Blic".

Sudbina protesta, ali i njihovog karaktera i organizatora otvorena je nakon što je Pokret prošle sedmice saopštio da će izaći na izbore, jer dve stranke potpisnice tzv. Sporazuma sa narodom neće da se pridruže bojkotu.

Već prvi naredni protest, dan posle, u prošlu subotu, protekao je tako što je jedan deo građana zviždao, a ljudi bilo još manje nego uobičajeno u poslednje vreme.

Iako je odluka da pokret izađe na izbore iznenadila, te su je, piše Blic, tviteraši doživeli kao izdaju, neopaženo je prošla izjava da oni to rade, izmedu ostalog, "zato što im je samo saopšteno da se organizuje promocija bojkota 1. februara, bez da su učestovali u organizaciji, i to ne na ulici, već u dvorani.

Reč je inače o skupu opozicije okupljene oko Saveza za Srbiju, koji je za danas u 17.00 u Kombank dvorani na Trgu Nikole Pašića, zakazao početak kampanje protiv izbora.

Valentina Rekovic, iz pokreta "1 od 5 miliona" kaže za "Blic" da su oni, osim izlaska na izbore, rešili i da protest i bojkot izbora, koji je samo segment ideje bojkota, predaju političarima, da ga, kaže, štite na ulicama, kako dolikuje, a ne u dvorani.

Cclanovi Pokreta zato danas neće prisustvovati protestu opozicije i neće učestvovati u ideji deklarativnog bojkota koju je obesmislila opozicija.

U meduvremenu, protest je za večeras u 18 sati zakazao novi akter okupljanja - "Građanski otpor", a skup je prijavio Srđan Milivojević, član Demokratske stranke.

"Plan je da se građani okupe na Platou kod Filozofskog fakulteta, i da onda kod Trga Nikole Pašića, ta kolona spoji sa kolonom koja će izaći iz Kombank dvorane, i da svi zajedno prošetaju do RTS-a - kaže izvor "Blica".

Savez za Srbiju će, inače, nakon skupa u Kombank dvorani i usvajanja zajedničkog dokumenta, otići u protesnu šetnju do RTS-a.

Bonus video:

(espreso.co.rs/agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.