TUŽILAŠTVO UTVRDILO: Aleksandar i Andrej Vučić nisu bili u kontaktu s uhapšenim vlasnikom Jovanjice Koluvijom
Akeksandar i Andrej Vučić, Foto: Starsport©

SUMNJE SE ODBACUJU

TUŽILAŠTVO UTVRDILO: Aleksandar i Andrej Vučić nisu bili u kontaktu s uhapšenim vlasnikom Jovanjice Koluvijom

Neko je, dakle, lagao

Objavljeno:

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da ne postoje osnovi sumnje da su Aleksandar i Andrej Vučić bili u bilo kakvom kontaktu ili komunikaciji s Predragom Koluvijom, vlasnikom poljoprivrednog dobra "Jovanjica" na kojem je pronađena velika količina marihuane. Tužilaštvo dodaje da ne postoje osnovi sumnje da su predsednik i njegov brat pomaganjem ili na drugi način učestvovali u krivičnom delu koje se Koluviji stavlja na teret.

Odgovarajući na krivičnu prijavu koju je protiv predsednika Srbije i njegovog brata Andreja podneo gradonačelnik Novog Sada i visoki funkcioner SNS, Miloš Vučević, Tužilaštvo je utvrdilo da ne postoje osnovi sumnje da su Aleksandar i Andrej Vučić izvršili bilo koje krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Tužilaštvo dodaje da na osnovu podataka iz telefona i SIM kartica Predraga Koluvije nije utvrđen nijedan kontakt sa Andrejom i Aleksandrom Vučićem.

"Naime, iz izveštaja o prikupljanju podataka iz mobilnih telefonskih uređaja i SIM kartica oduzetih od okrivljenog Predraga Koluvije, sačinjenog od strane Službe za specijalne istražne metode MUP Republike Srbije, akvizicijom memorisanog sadržaja kao i sadržaja svih instaliranih aplikacija za komunikaciju putem Interneta, proizilazi da nije utvrđen nijedan kontakt sa Aleksandrom Vučićem i Adrejem Vučićem, niti da se komunikacije koje su ostvarene 13. i 14. novembra 2019. godine putem mobilne mreže ili Internet aplikacija mogu dovesti na bilo koji način u vezu sa Aleksandrom i Andrejem Vučićem", navodi se u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal.

Policija je na poljoprivrednom dobru "Jovanjica" u blizini Stare Pazove pronašla ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima. Zaplenjeno je 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro četiri tone.

Bonus video:

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.