MILO IZBACUJE IZ STRANKE SVE UČESNIKE LITIJA: Njegova poslanica najavila ČISTKU!
Milo Đukanović, Foto: Youtube printscreen

ODLUKA DPS-A

MILO IZBACUJE IZ STRANKE SVE UČESNIKE LITIJA: Njegova poslanica najavila ČISTKU!

Te litije i procesije nisu ništa drugo nego politički skupovi po ponašanjima, ikonografijama, incidentima koje su uperene protiv ove države, njenog rukovodstva-izjavila je Laličić za Radio Tivat.

Objavljeno:

Poslanica vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) i predsednica lokalnog odbora te partije u Tivtu, Jovanka Laličić, zapretila je da će svi članovi DPS, koji učestvuju u litijama Mitropolije crnogorsko-primorske protiv Zakona o slobodi veroispovesti, biti izbačeni iz članstva, prenele su podgoričke Vijesti.

Ona je upozorila da su litije politički skupovi "upereni protiv ove države i njenog rukovodstva".

Laličić je, navodi se, kazala da je svakom pojedincu u Crnoj Gori prepušteno da slobodnom voljom izabere hoće li ili ne u nečemu učestvovati, te da DPS ne brani bilo kojem svojem članu da odlazi u bilo koju crkvu i da poštuje svoje verske običaje.

Jovanka Laličić
Jovanka Laličićfoto: Youtube printscreen/NVO MANS

Navelima da se DPS članovima mora ukazati da se njihova najiskrenija osećanja ovih dana, kako tvrdi, "duboko zloupotrebljavaju" i da se moraju braniti od nasrtaja i kletvi da će biti izbačeni iz crkve, iz pravoslavlja, ako ne budu prisutni na litijama.

"Te litije i procesije nisu ništa drugo nego politički skupovi po ponašanjima, ikonografijama, incidentima koje su uperene protiv ove države, njenog rukovodstva. I nećemo nikoga siliti. Ukoliko se opredele da je to njihov izbor, iskreno im se moramo zahvaliti. Takvima u našim redovima više neće biti mesta", kazala je ona za Radio Tivat.

Lider DPS i predsednik Crne Gore Milo Đukanović je pre nekoliko dana, učestvujuči na sastanku OO DPS Tivat, ocenio da su litije usmerene na "rušenje Crne Gore" i pozvao simpatizere i članove te partije da "ne učestvuju u tom ludačkom pokretu".

Pozivajući se na svoja saznanja, podgorički dnevnik piše da je Laličić u međuvremenu članovima OO i aktivistima vladajuće partije u Tivtu "skrenula pažnju" da za stranku nije dobro da oni učestvuju u molebanimja i litijama koje u znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi verispovesti već mesec dana organizuje Mitropolija crnogorsko-primorska.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.