NAKON VUČIĆEVE DONACIJE! Pripadnici međunarodnih snaga traže od direktora škole da prekontrolišu opremu!
Aleksandar Vučić, Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC

SKANDAL

NAKON VUČIĆEVE DONACIJE! Pripadnici međunarodnih snaga traže od direktora škole da prekontrolišu opremu!

"Odgovorio sam da takva poseta nije moguća bez odobrenja resornog ministarstva i tu je naša konverzacija završena", izjavio je Bjeljac za ATV

Objavljeno:

Pripadnici EUFOR-a traže od direktora Gimnazije u Mrkonjić Gradu da prekontrolišu opremu koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić donirao Mašinskoj školi i toj gimnaziji.

Direktor Gimnazije Zoran Bjeljac rekao je da je dobio telefonski poziv iz Kancelarije EUFOR-a u Banjaluci i da su pitali da li mogu da dođu u posetu Gimnaziji i Mašinskoj školi da se raspitaju o donaciji predsednika Srbije ovim školskim ustanovama.

"Odgovorio sam da takva poseta nije moguća bez odobrenja resornog ministarstva i tu je naša konverzacija završena", izjavio je Bjeljac za ATV.

Ministarka prosvete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić je rekla da je taj resor primio informaciju od direktora Gimnazije iz Mrkonjić Grada u vezi sa najavom pripadnika EUFOR-a da bi hteli da dođu u školu da bi proverili i pregledali opremu koju je donirao predsednik Vučić.

"S obzirom na sve zakonske i druge akte kojima je regulisan rad, u škole ne sme da uđe niko bez posebnih ovlašćenja i bez upućenog zahteva. S obzirom na to da Ministarstvo prosvete i kulture Republike Srpske nije zaprimilo nikakav zahtev, nismo u mogućnosti da odobrimo bilo kakav ulazak pripadnika EUFOR-a u prostorije Gimnazije u Mrkonjić Gradu", rekla je Trivićeva.

Reč je o dve donacije - jedna, koja je stigla juče, računarska oprema i knjige, a druga je donacija 600.000 KM, koja će tek uslediti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.