AKTIVISTI KROVA NAD GLAVOM ZABARIKADIRANI U STANOVIMA! Ne mogu napolje jer hoće da im pišu KAZNE!
Policija / Ilustracija, Foto: Krov nad glavom

zaključani

AKTIVISTI KROVA NAD GLAVOM ZABARIKADIRANI U STANOVIMA! Ne mogu napolje jer hoće da im pišu KAZNE!

- U svetlu novog ZIO koji se primenjuje od Nove godine, policijski pritisci na aktiviste Združene akcije Krov nad glavom se intenziviraju, tvrde iz te organizacije...

Objavljeno: 15:13h

Iako je iseljenje porodice Lalović na Bežanijskoj kosi danas formalno otkazano po 9. put, opsada zgrade još uvek traje. Policija je još uvek u zgradi i oko nje, i čeka aktiviste, kako bi ih legitimisala i napisala im novčane kazne, a možda i njihove podatke prosledila dalje.

Prenosimo saopštenje organizacije, "Krov nad glavom" u potpunosti.

- U svetlu novog ZIO koji se primenjuje od Nove godine, policijski pritisci na aktiviste Združene akcije Krov nad glavom se intenziviraju. U pitanju je novina koju su izvršitelji predvideli kako bi zastrašili aktiviste koji se bore protiv toga da porodice ostaju na ulici, ali istovremeno i vid pritiska na porodice koje branimo, jer su svesni da će ljudi koji ih brane biti i pod finansijskim udarom.

foto: Krov nad glavom

- Ovim putem pozivamo komšije, sugradjane i predstavnike medija da nam se pridruže u odbrani javnog interesa - odbrani prava na dom, kažu iz Krova nad glavom.

Naime, od 25. septembra u stanu Lalovića se svakodnevno okuplja podrška, a zgrada je pod svakodnevnom prismotrom. Vojna i civilna policija, žandarmerija i druge jedinice su nekoliko puta dolazile do zgrade, ali nisu ponovo pokušavali upad. Pretpostavljamo da čekaju da podrška popusti i da solidarni građani prestanu da se okupljaju, kako bi pokušali novi upad.

Ovo je slučaj u kome je poverilac u zakonskoj obavezi da obezbedi krov nad glavom svom nekadašnjem zaposlenom, a nezakonito penzionisanom pripadniku.

foto: Krov nad glavom

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.