1 OD 5 MILIONA DEFINITIVNO IZLAZE NA IZBORE! Ovako su objasnili svoju odluku
Foto: Beta / Emil Vas

odlučilI

1 OD 5 MILIONA DEFINITIVNO IZLAZE NA IZBORE! Ovako su objasnili svoju odluku

To je bilo dovoljno većini da zaboravi na zaklinjanje u bojkot, na šetalicu koju su nosili sa tom rečju, na sve što su mesecima poručivali onima koji nisu bili doneli odluku da će bojkotovati izbore

Objavljeno:

Članovi Udruženja građana koje nosi ime "1 od 5 miliona" definitivno su odlučili da idu na izbore, a ovu informaciju saopštili su juče na sastanku predstavnicima misije EU u Beogradu.

Deo studenata predvodi Stefan Pavlović, koji nije student, već uveliko radi na izradi projekta koji bi trebalo da bude finansiran od strane Evrope, a iz koga bi finansirali kampanju. Na sastanku šireg rukovodstva i članstva Udruženja prezentovani su rezultati istraživanja po kome mogu da računaju na više od 10 odsto glasova.

To je bilo dovoljno većini da zaboravi na zaklinjanje u bojkot, na šetalicu koju su nosili sa tom rečju, na sve što su mesecima poručivali onima koji nisu bili doneli odluku da će bojkotovati izbore. Glasanjem 12:7, uz jednog uzdržanog doneli su odluku o izlasku na izbore. Zanimljivo je da su Srđan Marković i Miodrag Simović koji su bili najistaknutiji akteri dosadašnjih protesta glasali protiv ove odluke. Dve najprepoznatljivije studentkinje, predstavnice protesta u prethodnih godinu dana su se ogradile od ove odluke.

Jelena Anasonovic je u izjavi za Danas rekla je da ukoliko "1 od 5 miliona" zaista planirala da izađe na izbore da je reč o ogromnom nepoštovanju, ne samo prema građanima koji su šetali sa njima, već i prema celokupnoj javnosti, kojoj su mesecima plasirana obećanja pod parolom "mi uvek stojimo iza svojih reči".

Ona je rekla da ju je šokirala najava da postoji mogućnost da izađu na izbore.

- Nisam uspela do kraja da shvatim ne samo šta je poenta, nego gde je tu logička veza - rekla je Anasonović.

Dan pre toga se na Fejsbuku oglasila i Mila Jovanović, devojka koja je bila simbol blokade rektorata, student dva fakulteta napisavši da od novembra, nakon što je zaključena priča sa plagijatom i blokadom nije više u "1 od 5 miliona".

- Ne stojim iza izjava i poteza organizacije koji su od tada donošeni, mada se ni pre toga nisam slagala sa nekima, no dobro. Mimoišli smo se u sistemima vrednosti i to je prosto to. Iako se ne slažem sa svim njihovim odlukama, ekipi dragih ljudi želim svu sreću - napisala je Jovanović.

Postavlja se pitanje šta se desilo ljudima koji su tvrdili da su garant sprovođenja Sporazuma sa narodom (iako ga nisu potpisali), koji nisu birali reči ni javno, ni na sastancima opozicije napadajući PSG zbog toga što nije donosio odluku o bojkotu. Priče da na izbore idu da spreče SMS i Novu stranku da uđu u parlament su podjednako smešne i žalosne, jer je svakome jasno da je to samo izgovor.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.