AMERIČKI AMBASADOR SE OGLASIO NAKON ĐILASOVIH KRITIKA: Pažljivo PROČITAJTE šta je GODFRI poručio lideru SZS!
On se usuđuje da govori ambasadoru gde sme da gostuje, Foto: Printscreen

rasprava

AMERIČKI AMBASADOR SE OGLASIO NAKON ĐILASOVIH KRITIKA: Pažljivo PROČITAJTE šta je GODFRI poručio lideru SZS!

On je napomenuo da SAD i dalje smatraju da su mnogobrojne kritike opozicije opravdane kada je reč o medijskoj slici u Srbiji

Objavljeno:

Američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri izjavio je, povodom kritika jednog od lidera SzS Dragana Đilasa zbog Godfrijevog gostovanja u emisiji "Hit tvit" na televiziji Pink, da ga je u tu emisiji pozvala premijerka Srbije Ana Brnabić, čija Vlada mu je dala akreditaciju za boravak u Srbiji, dodajući da ne bi bilo u redu da takav poziv ne prihvati.

Premijerka Brnabić je, govoreći o kritikama Đilasa, rekla da joj je žao što će Godfri sada "morati da prođe toplog zeca", dok je američki ambasador kazao da je video Đilasovo pismo i da su mu poznate njegove kritike, ali da mu se čini da Đilas ne razume koja je tačna funkcija stranog ambasadora.

Premijerka je ocenila da je nedopustivo da Đilas govori američkom ambasadoru na kojoj televiziji treba da gostuje.

"On se usuđuje da govori ambasadoru gde sme da gostuje, a gde ne. Pink je zabranjen od strane SzS i ambasador ovde ne treba da dođe, očigledno", naglasila je premijerka.

foto: Printscreen

Američki ambasador je rekao i da se suštinski ne slaže za Djilasom o tome kako bi trebalo da izgleda izražavanje stavova opozicije.

"Ja smatram da bi to moralo da ide preko izbornih kutija, dok on ne smatra isto", rekao je Godfri, navodeći da, prema njegovom ličnom iskustvu, bojkot izbora nije doneo ništa dobro ni u jednoij zemlji.

On je napomenuo da SAD i dalje smatraju da su mnogobrojne kritike opozicije opravdane kada je reč o medijskoj slici u Srbiji, dok je premijerka rekla da je situacija sa medijima daleko bolja nego u prošlosti i da sada postoji značajan broj medija koji ne dele mišljenje vlasti, uključujući i društvene mreže.

Predsednik Stranke Slobode i pravde Dragan Đilas zamerio je i Godfriju što je prihvatio da gostuje u emisiji "Hit Tvit" na televiziji Pink, čime je, kaže Đilas, pokazao da je na suprotnoj strani od one na kojoj su "borci za demokratiju".

Đilas u pismu američkom ambasadoru ponavlja optužbe da je televizija Pink "učestvovala u ubistvu Olivera Ivanovića", kao i da propagira nasilje, širi mržnju i urušava demokratske vrednosti, te kaže da gostovanje Godfrija pokazuje da je njemu bitno jedino to da Srbija prizna Kosovo i da kompanijama koje dolaze iz SAD da poslove vredne milijardu evra bez tendera.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.