KAKO SAM IZDAO VUČIĆA? Dačić je rešio da PROGOVORI o čuvenom PREOKRETU iz 2008. godine (VIDEO)
Ivica Dačić, Foto: Espreso.co.rs

ekskluzivno

KAKO SAM IZDAO VUČIĆA? Dačić je rešio da PROGOVORI o čuvenom PREOKRETU iz 2008. godine (VIDEO)

Ovo se do sada nije znalo...

Objavljeno:
Darko Zlojutro

Šef Srpske diplomatije i lider SPS Ivica Dačić otkrio je za Espreso u novogodišnjem intervjuu šta se zaista događalo 2008. godine i da li je zaista izdao Aleksandra Vučića.

Godinama se provlači pitanje i priča o izdaji Dačićevoj, kada je 2008. godine u ime SPS pravo sklopio koaliciju sa Aleksandrom Vučićem u Beogradu i podržao ga za izbor za gradonačelnika Beograda, apostle je taj potpis povukao zbog koalicije sa DSi Borisom Tadićem.

Baš zbog toga mnogi danas to prvo potegnu kao argument kada se pokrene priča o lojalnosti SPS i IVice Dačića, a on za Espreso objašnjava kako je do toga došlo:

Mi smo pre svega lični prijatelji, znamo se dugi niz godina. Nikada problemi koje smo imali, pa čak ni te 2008. godine nisu bili vezani za lično za Aleksandra Vučića. Podsetiću vas da u to vreme kada je pravljena koalicija sa DS, Šešelj je bio predsednik stranke, Toma zamenik, a Vučić generalni sekretar i kandidat za gradonačelnika Beograda i sve se to gledalo kroz odnos sa Šešeljom. Kada smo pravili vladu sa DSS, prvo smo logično razgovarali sa Vojislavom Koštunicom - kaže on i dodaje:

Međutim tu je na sastanak došao i Toma Nikolić, ali Šešelj je imao neke druge zahteve te je na kraju bio zaključak da totalno blokiramo SSP sa EU. Ja sam onda došao u situaciju da razmišljam šta sad to znači za budućnost Srbije, ali i za budućnost samog SPS koji je bio optuživan za sve one probleme iz 90-tih, kao što su ratovi, sankcije i slično. Tako da je i sadašnji Aleksandar Vučić i sadašnji SNS bio tada na razgovorima ni on ne bi napravio tu koaliciju sa Šešeljem i Koštunicom. Jer to je potpuno suprotno od svega ovoga za šta se sada zalažu i Vučić i SNS".

Dačić dalje ističe:

Tada je na nas napravljen jedan neprincipijelan pritisak i dovedeni smo pred svršen čin da moramo da raskinemo koaliciju u Beogradu, a to je onda dovelo do tog nekog nepoverenja prema meni , ali ponavljam da to nema nikave veze s Vučićem, već sa SRS i tom situacijom".

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.