VUČIĆ: Nemam problem da razgovaram sa Milom Đukanovićem, iako imamo različite stavove!
Aleksandar Vučić, Foto: Beta/Miloš Miškov

reakcija

VUČIĆ: Nemam problem da razgovaram sa Milom Đukanovićem, iako imamo različite stavove!

Vučić nije želeo da odgovara na pitanja novinara koja su se odnosila na prvo ročište pred Visokim sudom u Londonu

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema problem da razgovara sa Milom Đukanovićem "iako stvari vidi na nešto drugačiji način od njega", kao i da postoji mogućnost da će Đukanović učestvovati na skupu lidera regiona koji treba da se održi uskoro u Sremskim Karlovcima ili Subotici. Vučić je u Patrijaršiji SPC, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da "moramo da poštujemo državu Crnu Goru ali i da razumemo potrebe i srpskog naroda (koji živi u Crnoj Gori), kao i da mu "ne pada na pamet da se stidi što pripada srpskom narodu, koji nikoga nije uvredio i nikome ništa nije učinio nažao".

- Ako u svemu što se desilo srpskom narodu postoji nešto dobro to je onda što se pokazalo jedinstvo, koga ne bi bilo da nemamo ovakvog patrijarha i da nismo sazreli kao narod - rekao je Vučić nakon razgovora sa patrijarhom Irinejem o dogadjajima u Crnoj Gori.

On je rekao da Srbi "ne treba da se okupljaju da bi bili protiv nekog drugog nego da bi bili za sebe", i da više pažnje treba obratiti na to "kako ćemo da učimo decu srpskom jeziku iz istih bukvare, kako da poštujemo istu našu Srpsku pravoslavnu crkvu na isti način kako je u Srbiji dozvoljeno svima drugima iz različitih verskih zajednica da baštine svoja verska osećanja".

Vučić nije želeo da odgovara na pitanja novinara koja su se odnosila na prvo ročište pred Visokim sudom u Londonu, po tužbi grupe gradjana protiv Srpske pravoslavne crkve zbog pedofilije i seksualnog nasilja, koje je zakazano za 17. januar 2020. godine, a odbio je da komentariše i njegovo pominjanje u predizbornoj debati kandidata za predsedničke izbore u Hrvatskoj.

- Gledao sam, ali čekaću da se završe izbori pa ću onda da komentarisem. I to govori koliko je Srbija danas zrelija, odgovornija i ozbiljnija (od Hrvatske) činjenicom da ne želim da odgovaram makar i na teške lične uvrede. Misle da imaju prava da odlučuju ko je dobar predsednik u Srbiji a ko nije. Na lične uvrede ću da odgovorim kada se izbori (u Hrvatskoj) budu završili - kazao je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.