VUČIĆ UŽIVO OTKRIO: Mene nazivaju psihopatom, a oni POZIVAJU NA UBISTVO! Žao mi je što je NIN povukao fotografiju
Predsednik Vučić saopštio neverovatne vesti u Jutarnjem programu!, Foto: Pritnscreen

novi podaci

VUČIĆ UŽIVO OTKRIO: Mene nazivaju psihopatom, a oni POZIVAJU NA UBISTVO! Žao mi je što je NIN povukao fotografiju

Nezaposlenost u Srbiji dostigla je rekordni minimum od 9.5 odsto

Objavljeno: 09:34h

Predsednik Aleksandar Vučić započeo svoje gostovanje u "Novom jutru" šokantnim podacima.

Vučić će odgovarati i na pitanja gledalaca koji će se direktno uključivati u program televizije Pink.

Predsednik je zapanjen reakcijama onih koji su do juče bili na vlasti.

- Doveli su nas do prosjačkog štapa, dok su njihove privatne firme napredovale. I nije ih sramota sada da napadaju Sinišu Malog koji radi na boljitku za ovu zemlju. Ili onaj što je ukrao dokumenta iz firme da bi mama odnela u novu firmu, da se žena tamo pokaže. Nije ih sramota da napadaju, a upropastili su Srbiju - šokirano je rekao predsednik.

On je između ostalog govorio o izgradnji novih puteva kojima će znatno rešiti gužve.

foto: Pritnscreen

- Do Užica ćete moći da stignete za maksimalnih dva i po sata. Do Novog Sada od centra Beograda do centra Novog Sada stizaćete za 35 minuta za dve godine maksimalno. Gradićemo i put od Čukarice i Železnika ka Milošu Velikom da smanjimo gužve. Od centra grada do Čačka za sat vremena! To nikada nije bilo. Kao i do Sofije i do makedonske granice što se stiže nikad brže. To sve sad završavamo u decembru. Za Moravski koridor potpisujemo ugovor za sedam, osam dana. Povezaćemo Koridor 10 sa Koridorom 11 - rekao je Vučić.

- Dostigli smo istorijski minimum nezaposlenosti. To su divne vesti!

- Od 1995. godine se koristi metodologija o merenju nezaposlenosti. Između 2003. i 2012. godine došlo je do potpune katastrofe, gde je bilo oko 24 odsto nezaposlenih, a od toga oko 50 odsto mladih nezaposlenih. Nakon toga smo morali da pređemo na teške reforme. Posle nekoliko godina smo videli rezultat - rekao je predsednik Srbije.

foto: Pritnscreen

- Ljudi su mislili da je to pitanje jednog dana reakcije, ali to je rezultat rada od nekoliko godina - kazao je Vučić. Kako dodaje, kada je postao predsednik Vlade, nisu mogli da kažu penzionerima da nema novca za njihove penzije

- Mi smo 59 odsto penzija isplaćivali iz budžeta - podsetio je Vučić, a potom istakao da je sistem danas mnogo zdraviji, da je otvoreno mnogo fabrika u Srbiji, a samim tim i nova radna mesta.

- Mnogo fabrika smo otvorili, čak sada ne bih mogao ni svih da se setim. U Evropi je trka za ljudima, ne za teritorijom.

Vučić je juče u Smederevu upoznao mladića Petra (18) koji je stolar i kojem je to prvi posao i dodao da našoj zemlji trebaju zanatlije.

Nezaposlenost u Srbiji dostigla je rekordni minimum od 9.5 odsto.

O ovoj vesti, ekonomskim pokazateljima za ovu godinu ali i konstantnim napadima njega, ovog jutra govori predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

O napadima i opoziciji

- Najviše napada na mene bilo je zbog toga što sam zamolio Nebojšu Stefanovića da pošalje našu specijalnu jedinicu za spašavanje u Albaniju. Da li je realno da neko može da ima nešto protiv da pomogne nekome?! - zapitao se predsednik.

On je prokomentarisao i naslovnu fotografiju NIN-a.

- Nije važno da ja bilo kome objašnjavam da li mi je teško ili nije teško. Da li se sastajem i sa Rusima i Amerikancima, da li je mom ocu i mojoj majci teško kada vide da je snajperska puška uperena u mene... To nije važno. Mislim da je ta naslovna strana prava slika i veoma mi je žao što je ta naslovnica povučena. To je slika i prilika onih koji bi da vode Srbiju na drugačiji način, svakoga dana me nazivaju psihopatom, čovekom koji ima sidu... do toga da sam šef oružane mafije, šef narko mafije, do toga da mi se brat čuje sa licima koja su uhapšena zbog narkotika, mi ne dozvoljavamo kriminal u zemlji. To pokazuje sve o njima. To je novinarstvo po uzoru na Milovana Brkića, za one koji ne znaju, to je jedan ostrašćeni reketaš koji traži pare da ne bi napadao nekoga. Nikada neće da napada nekog iz SPS jer mu nose pare. Ne napada nikog iz vrha SNS jer mu nose pare! Milovan Brkić je izgubio svoj značaj. Sada su i Dragan Đilas i Boško Obradović postali "mali Milovan Brkić". Dakle, zašto ovi iz NIN-a nisu uzeli fotografiju sa ovogodišnjeg sajma naoružanja? Bio sam na četiri sajma od tad. Ali nije bilo snajpera. Zašto su sklonili fotografiju? Nismo to mi sklonili, to su oni uradili. A šta drugo da uradi Dragan Đilas nego da poziva na ubistvo? Kako drugačije da pobede?! To je sve organizovao Dragan Đilas, on stoji iza svega - kaže Vučić.

- I tih pet metaka u leđa da mi saspu u trenutku dok sam na VMA džaba im. Oni se kao prut tresu kad stanu ispred mene. Ne plašim se ja njih. Ni Đilasa ni Obradovića ni drugih. Oni ovom naslovnom stranom crtaju razliku između njih i pristojne Srbije. Srbije koja gradi mostove, putove, koja smanjuje nezaposlenost.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.