NASLOVNA NIN-a S NAMEROM, ŽIVIMO KAO U VREME KAD SU UBILI ĐINĐIĆA: Čeda Jovanović stao u odbranu Vučića
Čedomir Jovanović i Aleksandar Vučić, Foto: Beta / Dimitrije Goli, Ana Paunković

BEZ OKOLIŠANJA

NASLOVNA NIN-a S NAMEROM, ŽIVIMO KAO U VREME KAD SU UBILI ĐINĐIĆA: Čeda Jovanović stao u odbranu Vučića

Lider LDP povukao je paralelu s vremenom kad je ubijen srpski premijer

Objavljeno:

Naslovna strana NIN-a, s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ispred pušcane cevi, bila je postavljena s namerom, tvrdi lider LDP Čedomir Jovanović, koji smatra da se ne sme na takav način igrati s emocijama ljudi u zemlji u kojoj je ubijen premijer Zoran Đinđić.

Jovanović kaže da je odrastao uz NIN i da je ranije bio i kolumnista NIN-a i da može da kaže da sami sebi u NIN-u ništa gore nisu mogli da urade.

- Ne znam šta je gore, da li ta naslovna strana ili NIN bez naslovne strane. To se nije desilo slučajno, želeli su tu konotaciju - smatra Jovanović.

Takođe, ističe da ne misli da Vučića može da destabilizuje takva naslovna strana NIN-a, ali da svakako u zemlji u kojoj živimo ta vrsta fotografije nosi sa sobom neku vrstu asocijacije.

- Takva fotografija nosi sa sobom i neku asocijaciju, kome je to potrebno? Ko je našao sreću u 12. martu (kad je ubijen premijer Zoran Đinđić)? Ako će da pobede Vučića i ako su oni nezadovoljni Vučićem, a očigledno jesu, je l' postoji neki drugi način da se to uradi - zapitao je Jovanovioć gostujući na TV Hepi.

On dodaje da je "politika toliko razludela ovo društvo i da se tumara kao što smo tumarali posle 2000. godine".

- Ta mera isključivosti, agresije, mržnje, netolerancije i neuvažavanja argumenata... Ovo je kopirana jesen i zima 2002. i 2003. godine - kaže Jovanović i dodaje da je danas takva atmosfera da čim neko uzme određene novine da se istovremeno "deklarisao za koga je u politici".

Ističe da je etiketiranje izraz velike nemoći i frustracije.

- List Danas ima sada veću redakciju nego tiraž - naveo je Jovanović i dodao da je njegov najbliži prijatelj 2015. godine dobio otkaz u NIN-u, jer im se nije dopala njegova karikatura Vučića i Er Srbje.

- I danas rade ovakve gadosti - dodao je Jovanović.

Naglasio je, takođe, da niko ne može da ga ubedi da za naslovnu stranu s Vučićem ispred cevi nije postojala namera i da je to bilo slučajno ili glupost i zapitao da li oni koji su za Vučića na isti način treba da odgovaraju na svojim naslovnim stranamama i da li to znači da treba da se ubijamo na ulici.

BONUS VIDEO:

ESPRESO INTERVJU: DAVOR GOBAC (PSIHOMODO POP) - Kad si stariji, naučiš baratati svojom energijom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.