REAKCIJE NA SKANDALOZNU NASLOVNU STRANU NIN: Ovo može biti pogubno!
Aleksandar Vučić, Foto: Filip Plavčić

REAKCIJE

REAKCIJE NA SKANDALOZNU NASLOVNU STRANU NIN: Ovo može biti pogubno!

Reakcije na ovu nedopustivu naslovnicu stižu sa svih strana

Objavljeno:

Na naslovnoj strani novog izdanja nedeljnika NIN uperena je puška u predsednika Srbije Aleksandra Vučića! Time se, navodi se u komentarima na društvenim mrežama, neskriveno crta meta na čelo predsedniku.

Reakcije na ovu nedopustivu naslovnicu stižu sa svih strana.

Marko Matić, novinar medijske mreže Antidot Poruka ispod radara

- Već duže vreme NIN se ističe kao tabloidni nedeljnik koji svojim skandaloznim naslovnicama pokušava na sebe da skrene kakvu-takvu pažnju. U skladu sa takvom uređivačkom politikom NIN je i ovoga puta objavio fotografiju puške čija je cev okrenuta u predsednika Srbije za koju će verovatno dati cinično objašnjenje da je u pitanju puka slučajnost iako je jasno da se izbora fotografije krije jasna namera i nimalo slučajna poruka. Krajnje je vreme da medijska i novinarska udruženja, kao i javnost u celini, jasno osude ovakvo neprofesionalno i neodgovorno ponašanje uredništva NIN jer je ovo otvoreno stvaranje atmosfere za fizičke napade na najviše državne funkcionere. Iako ne možemo da govorimo o otvorenom pozivu na ubistvo, jasno je da je u pitanju vešto smišljena submisivna poruka čije je dejstvo čak i opasnije od otvorenih poziva koji bi naišli na nedvosmislenu osudu javnosti i reakciju državnih organa. Ovako se ta poruka šalje ispod radara sa namerom da kod čitalaca izazove određenu reakciju i posledice sa kojima uredništvo NIN ne bi moglo direktno da se poveže.

Dragan Marković Palma, lider Jedinstvene Srbije Strani plaćenici i domaći izdajnici

foto: Filip Plavčić, Marina Lopičić

- Očigledno je ovo neko debelo platio sa željom da se sve pozitivno što je urađeno u Srbiji, uruši jednom aferom. Poznato je ko to radi - strani plaćenici i domaći izdajnici. Država mora da stane na put, ne samo ovakvim slikama, nego i ljudi koji organizuju sve to. Jer uperena puška u predsednika ima tri tumačenja, građani dobro mogu to da zaključe - kaže Marković.

Miloš Vučević, potpredsednik SNS Zgrožen sam

Ovo ne zavređuje nikakav komentar, već hitnu reakciju državnih organa! Iskreno, zgrožen sam. Pušku koja cilja predsednika države ne smatram primerom slobodnog novinarstva, niti umetničke slobode?! Pozivam nadležne državne organe, novinarska udruženja, sve dobronamerne ljude da učine sve da se konačno zaustave pretnje i prizivanja zločina protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Đorđe Milićević, poslanik SPS Stravična kampanja

- To je nastavak stravične i beskrupulozne kampanje protiv Vučića i njegove porodice. Takav gest govori o karakteru onih koji tu vrstu kampanje vode. Politika oličena u pretnjama, pozivu na linč, nasilju i sukobu nailazi na najoštriju osudu SPS. Opozicija u Srbiji nema nikakvo konkretno rešenje ni politiku, pa na ovakav način pokušavaju da bez izbora da dođu do vlasti i privilegija.

Tatjana Macura, poslanica SMS Može biti pogubno

- Potpuno se izgubio kompas u obračunu sa političkim neistomišljenicima. Svesno ili nesvesno slati takve poruke u državi u kojoj je 2003. godine ubijen predsednik vlade je sumanuto. Pozivam sve, one koji zastupaju interese vlasti i one koji zastupaju interese opozicije, da se uzdrže od provokacija koje mogu dovesti do incidenata koji mogu biti pogubni.

Vladimir Marinković, potpredsednik Narodne skupštine Bolesne ambicije

- Jeziva naslovna strana koja čak više ni ne prikriva bolesnu ambiciju interesnih grupa koje bi da sruše predsednika Vučića isključivo iz lukrativnih i sitnosopstveničkih razloga. Ovo je materijalni dokaz da se neki ne bi libili da ugroze život predsednika Srbije samo da bi mogli da vršljaju i ponovo cede ekonomiju ove zemlje. Vučić je neprobojna brana svim onima iz zemlje i inostranstva koji bi da oslabe našu zemlju i našu ekonomiju. Međutim, nikakav interes i bizarne ambicije određenih medija u kombinaciji sa tajkunima, narko kartelima i isluženim političarima ne može da ugrozi Vučićevu poziciju i podršku koju ima od naroda Srbije. To što nemaju ni minimalnu podršku građana Srbije ne može da bude opravdanje niti ih može izuzeti od materijalne i krivične odgovornosti zbog korišćenja ove jezive simbolike koja direktno udara na srž, instituciju i ličnost predsednika Republike Srbije, te pozivam nadležne državne organe da odmah reaguju ako smo pravna država, a duboko verujem da jesmo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.