SLOBA JE NAPRAVIO JEDNU VELIKU GREŠKU: Vučić otvorio dušu o događaju iz 1989. godine!
Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, Foto: Filip Plavčić

MIŠLJENJE PREDSEDNIKA

SLOBA JE NAPRAVIO JEDNU VELIKU GREŠKU: Vučić otvorio dušu o događaju iz 1989. godine!

Vučić je objasnio kako teku pregovori oko Kosova

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da u razgovorima o rešavanju pitanja Kosova i Metohije sa stranim zvaničnicima jasno stavlja do znanja da znamo šta oni žele, ali da, kad već dolaze u Srbiju tim povodom, moraju da uzmu u obzir našu poziciju i stavove.

Na konstataciju novinara TV Hepi da je Palmer u Prištini održao alarmantan govor, zapretivši Srbiji i sankcijama, a onda na konferenciji za novinare sa Vučićem izašao kao da ništa nije bilo, Vučić kaže: "Oni se spremaju, mi se spremamo. Ja njemu kažem da je Kosovo deo teritorije Srbije. Samo to morate da imate u vidu-i po Ustavu i kako mi mislimo. A mi znamo kako vi mislite, ali kad dolazite morate da uzmete u obzir i kako mi mislimo." Na insistiranje SAD da razgovori Beograda i Prištine treba da se završe uzajamnim priznanjem, Vučić uzvraća: "Šta će nama to priznanje? Toliko glup nisam. Priznaće Priština postojanje Srbije i šta smo mi time dobili? Mi koji smo deo svih međunarodnih institucija." Kaže, međutim, da razume značaj pomirenja Srba i Albanaca i da ne umanjuje značaj toga.

Kako je ocenio, pokušaj kralja Aleksandra i albanskog kralja Zogua da izglade odnose bio je poslednji pokušaj za dobre odnose, posle je sve otišlo u katastrofu..

"Nismo razumeli svoju poziciju, voleli smo sa slušamo sopstveni milozvučni glas da je sve u redu i da sve zavisi od nas. Nismo videli kako se menjaju procenti i kako smo završili sa devet odsto Srba", rekao je on.

Vučić kaže da ne želi da krivi Slobodana Miloševića za sve.

"To je uvek lakše. Kriva je celokupna srpska elita koja nikad nije želela da kaže istinu narodu, da kaže - borićemo se žestoko, ali nije baš sve naše, to bi bio otvoren pristup", kaže on.

Milošević, kaže, nije dobro "izračunao" stvari.

"Nije, između ostalog, razumeo pad Berlinskog zida, kao ni ja, ali on nije imao pravo na to, ali da ga optužujem za sve ne mogu. Uvek nam je neko drugi kriv. Ko nam je kriv što nema nikog u Kačaniku? Nemojte da mi držite patriotska predavanja iz kafića u centru Beograda, jer ja se borim za srpsko Kosovo. Pa, kad je sve lepo u Kačaniku, idi jednom tamo gde je najveći procenat boraca Isis po glavi stanovinika u svetu, pa reci kako ti se sviđa. Ja sam bio u Kačaniku", zaključio je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.