ODGOVARAĆE ZBOG PRETNJI! Miša Vacić predmet istrage vranjskog tužilaštva ZBOG HAOSA U BUJANOVCU
Miša Vacić, Foto: Beta

skandal

ODGOVARAĆE ZBOG PRETNJI! Miša Vacić predmet istrage vranjskog tužilaštva ZBOG HAOSA U BUJANOVCU

Ovaj incident se dogodio na osnivačkoj skupštini lokalnog odbora stranke Srpska desnica 23. oktobra u Bujanovcu

Objavljeno:

Pretnjama progonom i govorom mržnje, koje je sejao Miša Vacić, lider Srpske desnice, krajem prošlog meseca u Bujanovcu, predmet je Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju.

Podsetimo, po Miši Vaciću, predsedniku Srpske desnice, najveći problem u Bujanovcu su "domaći izdajnici koji šuruju sa Šiptarima" i oni će, kako je rekao, "biti raseljeni zato što drugima uništavaju živote, ali i ako budu sputavali Srpsku desnicu".

Ovaj, blago rečeno, incident, dogodio se na na osnivačkoj skupštini lokalnog odbora stranke Srpska desnica 23. oktobra u Bujanovcu, kada je Vacić izrazio stav da ne treba da postoje Srbi, poput pojedinaca u Bujanovcu koji su spremni da idu protiv svoje države, tako što prave vlast sa separatistima.

- Doći će ljudi, ako treba blokiraćemo ceo grad da oteramo ove - prenele su njegove reči "Bujanovačke".

Povodom ovih izjava, tužilačko odeljenje u Bujanovcu dalo je zahtev policijskoj stanici u ovom gradu za prikupljanje obaveštenja o slučaju, naveli su tada iz pomenutog tužilaštva za "Blic", a prema najnovijim informacijama, juče je Tužilaštvo od policije zahtevalo i dopunu izveštaja.

- Povodom izjave Vacić Miše, lidera Srpske desnice na osnivačkoj skupštini lokalnog odbora stranke u Bujanovcu od 23.10.2019.godine, obaveštavamo vas da je dostavljen izveštaj policije i dana 12.11.2019.godine stavljen zahtev policiji za dopunu izveštaja radi pribavljanja službene beleške o obaveštenju primljenom od predstavnika Srba u lokalnoj vlasti u Bujanovcu na okolnosti da li je navedena izjava izazvala uznemirenje kao i od prijavljenog Vacić Miše - navode u Osnovnom javnom tužilaštvo u Vranju.

Podsetimo, nakon skandala u Bujanovcu, Vacić se ne zaustavlja, već je napravio novi incident u Šapcu, kao i u Svrljigu. On je pretio gradonačelniku Šapca, a u Svrljigu je pozivao na "poterivanje žutih".

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.