PONOVO ODLOŽENO SUĐENJE DARKU ŠARIĆU! Bez prvostepene presude već 8 GODINA
Bez prvostepene presude već 8 GODINA, Foto: Dado Đilas

NASTAVAK SUĐENJA

PONOVO ODLOŽENO SUĐENJE DARKU ŠARIĆU! Bez prvostepene presude već 8 GODINA

Suđenje Darku Šariću i još sedamnaestorici koji su osumnjičeni za pranje 22 miliona evra odloženo je u Specijalnom sudu

Objavljeno:

Suđenje Darku Šariću i još sedamnaestorici koji su osumnjičeni za pranje 22 miliona evra odloženo je danas u Specijalnom sudu za 25. decembar zbog nedolaska Bojana Stanojkovića i Erdina Arguš.

Stanojković je sudu preko advokata dostavio medicinsku dokumentaciju u kojoj se navodi da je sprečen da dođe zbog bolesti, a Arguš nije dostavio dukumentaciju, pa je zamenik tužioca Saša Ivanović tražio da mu se ukine jesmtvo i odredi protvor.

Njegov advokat Dejan Lazarević je predložio da Arguš u naredna tri dana obavesti sud o razlogu svog izostanka, što je sudsko veće uvažilo,

Pošto nije bilo uslova za održavanje pretresa sudija je odložio ročište i za sledeći nastavak najavio iznošenje završnih reči.

Šarićevom advokatu po službenoj dužnusti Oliveru Dojčinoviću sudija je naložio da preuzme diskove na kojima je narezana sudska dokumentacija. On je rekao i da su sudu stigli novi dokazi.

Proces Darku Šariću za navodno pranje novca traje već osam godina i do sada nije još doneta prvostepena presuda. Šarić je na prošlom suđenju tražio izuzeće sudskog veća jer u dokaze nije uvršten navod da tužilac nije uspeo da dokaže da je Šarić nezakonito stekao 47 miliona evra.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.