TITO JE DVAPUT IŠAO U JASENOVAC DA SE MOLI ZA USTAŠKE ŽRTVE! Brozov unuk OTKRIO je najveću tajnu bivše JUGOSLAVIJE!
Joška Broz i Josip Broz Tito, Foto: Filip Plavčić

EKSKLUZIVNO!

TITO JE DVAPUT IŠAO U JASENOVAC DA SE MOLI ZA USTAŠKE ŽRTVE! Brozov unuk OTKRIO je najveću tajnu bivše JUGOSLAVIJE!

O ovome se godinama ćutalo...

Objavljeno:
Darko Zlojutro

Da li je doživotni predsednik SFRJ Josip Broz Tito bio nekada u Jasenovcu? Pitanje je oko kojeg se pojedini istoričari i svedoci tog vremena spore. Jedni tvrde da nije nikada, dok drugi da jeste.

Prema pojedinim teoretičarima zavere Josip Broz Tito nije nikada bio u jasenovcu, pa čak nije naredio ni partizanima da oslobode taj ustaški logor u NDH zato što je navodno tesno sarađivao sa Ante Pavelićem i njegovim sledbenicima.

Šta je zaista istina po ovom pitanju otkriva nam čovek koji, sigurno najbolje zna kako stoje stvari, a to je Titov unuk Josip Joška Broz.

Josip Joška Broz za Espreso otkriva pravu istinu.

- Gluposti su da Tito nikada nije bio u Jasenovcu. Odlazio je tamo dva puta, ali bez pompe i nezvanično. Nije želeo da svojim odlaskom dodatno raspiruje međunacionalnu mržnju.

Zbog čega je tamo išao?

- U Jasenovcu su ustaše ubile dvojicu članova porodice Broz i deda je išao tamo da im oda počast. Ali to nije dao da se objavi, jer bi to dodatno raspirilo mržnju Srba i Hrvata - objašnjava nam Joška Broz i to baš u Kumrovcu, na mestu gde je rođen njegov deda - drug Tito.

foto: Filip Plavčić

Podsetimo i Dušan Dragosavac, jedan od vodećih političara u Socijalističkoj Republici Hrvatskoj (SRH) i Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji (SFRJ) tvrdio je ranije da je Tito dva puta bio u Jasenovcu.

- Josip Broz Tito u Jasenovcu je bio dva puta. Prvi put odmah posle rata, 1945, kad na tom mestu nije bilo ničega osim ruševina koje su raščišćavane. Uz njega je tada bio Ivan-Stevo Krajačić, tadašnji ministar unutrašnjih poslova Hrvatske. Drugi put Tito je u Jasenovcu bio između 10. i 11. kongresa SKJ. U društvu s njim bili su Edvard Kardelj, Miloš Minić i ja. On je tada položio cveće pred Bogdanovićev spomenik oko čijeg izbora je svojevremeno bilo dileme, jer su mnogi smatrali da je on previše moderan i apstraktan. Dogovoreno je da se o njegovoj poseti ne izveštava kako ga novinari ne bi saletali i tražili da se izjašnjava o broju jasenovačkih žrtava - pričao je svojevremeno on.

S Joškom smo šetali u Kumrovcem, zatim otišli na Titov vinograd i pili vino. Kako je sve to izgledalo pogledajte OVDE i OVDE.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.