NA ZAHTEV DAČIĆA! Funkcioneri SPS podneli ostavke na funkcije u opštini Stari grad
Ivica Dačić, Foto: Espreso.co.rs

dačićev zahtev

NA ZAHTEV DAČIĆA! Funkcioneri SPS podneli ostavke na funkcije u opštini Stari grad

Predsednik SPS Ivica Dačić potvrdio je da su funkcioneri te stranke Nevenka Grabež i Aleksandar Todorović

Objavljeno:

Članovi Gradskog odbora SPS Beograda, Nevenka Grabež i Aleksandar Todorović, podneli su, na zahtev predsednika SPS Ivice Dačića, neopozive ostavke na funkcije koje su obavljali u lokalnoj samoupravi Gradske opštine Stari grad.

Grabež je bila zamenica predsednika Gradske opštine Stari grad a Todorović član Veća Gradske opštine Stari grad na čijem je čelu Marko Bastać.

"Niko od nas, niti i jedan član SPS, nije učestvovao u političkim aktivnostima aktuelnog rukovodstva Gradske opštine Stari grad niti u bilo kakvim dešavanjima organizacije '1 od 5 miliona'", ističe se u saopaštenju Grabež i Todorovića.

Ostavke su podneli u skladu sa odlukama Socijalističke partije Srbije i na zahtev predsednika partije Ivice Dačića, navodi se u izjavi za javnost.

"Vršeći funkcije u lokalnoj samoupravi Stari grad, mi smo se rukovodili isključivo politikom Socijalističke partije Srbije za koju smo dobili poverenje građana naše opštine na lokalnim izborima. Radeći u interesu građana ove opštine, trudili smo se da ispunimo predizborna obećanja data našim sugrađanima", naveli su oni.

Takođe su naglasili da bilo kakva dešavanja i kako su naveli, opstruktivno ponašanje funkcionera Saveza za Srbiju ili neke druge političke opcije, nije imalo niti ima bilo kakve veze sa njima.

"Podvlačimo da je delovanje članstva i funkcionera SPS u lokalnoj samoupravi Stari Grad bilo i ostaje isključivo u domenu politike i odluka koju donose Organi Socijalističke partije Srbije", zaključuje se u saopštenju.

Dačić: Uradili su to na moj zahtev

Predsednik SPS Ivica Dačić potvrdio je da su funkcioneri te stranke Nevenka Grabež i Aleksandar Todorović, na njegov zahtev, podneli neopozive ostavke na mesta u gradskoj opstini Stari Grad.

- SPS ne može da učestvuje u vlasti koja primenjuje nasilje, legalizuje korupciju i rušilački nastupa protiv interesa građana Beograda - rekao je Dačić u izjavi Tanjugu.

Članovi Gradskog odbora SPS Beograda, Nevenka Grabež i Aleksandar Todorović, podneli su neopozive ostavke na funkcije koje su obavljali u lokalnoj samoupravi Gradske opštine Stari grad.

Grabež je bila zamenica predsednika Gradske opštine Stari grad, dok je Todorović član Veća Gradske opštine Stari grad na čijem je čelu Marko Bastać.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.