Spremite se: Od ponoći u Srbiji predizborna tišina!

a uskoro i glasanje

Spremite se: Od ponoći u Srbiji predizborna tišina!

Predizborna tišina trajaće do nedelje u 20 sati, kada se zatvaraju biračka mesta i do kada je zabranjena izborna propaganda
Objavljeno: 23:05h

Stranke, koalicije i udruženja gradjana koje 24. aprila učestvuju na vanrednim parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima, mogu da vode izbornu kampanju do večeras u ponoć, kada počinje predizborna tišina. Spot BG sindikata pogledalo je 2 miliona ljudi za 48 sati! Da li oni jedini mogu da pobede SNS? (VIDEO) Predizborna tišina trajaće do nedelje u 20 sati, kada se zatvaraju biračka mesta i do kada je zabranjena izborna propaganda, održavanje javnih skupova i objavljivanje procene izbornih rezultata.

Na sam dan glasanja, u nedelju od sedam do 20 sati, dozvoljeno je objavljivanje izveštaja o tome gde su kandidati glasali, ali ne i njihovih izjava. Tokom izborne tišine dozvoljeno je i emitovanje informacija o izlaznosti gradjana i spotova nadležnih republičkih organa i nevladinih organizacija u kojima se gradjani upućuju u koje vreme i na koji način mogu da glasaju. Dok je na snazi izborna tišina, na biračkom mestu i na 50 metara od biračkog mesta zabranjeno je isticanje simbola političkih stranaka i drugog propagandnog materijala. (Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.