JEREMIĆ SMATRA DA BUDUĆNOST PRIPADA AZIJI: To je bio povod da ga podsete na kamenovanje, silovanje, odsecanje glava
Vuk Jeremić na skupu "Budućnost pripada Aziji", Foto: Beta/Milan Obradović

UNIŠTIŠE GA

JEREMIĆ SMATRA DA BUDUĆNOST PRIPADA AZIJI: To je bio povod da ga podsete na kamenovanje, silovanje, odsecanje glava

Centar za međunarodnu saradnju i održivi razvoj organizovao je skup pod nazivom "Budućnost pripada Aziji"

Objavljeno:

Centar za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) na čijem je čelu Vuk Jeremić, organizovao je skup pod nazivom "Budućnost pripada Aziji". Mnogi su razumeli kako lider Narodne stranke veruje upravo u tezu iz naziva skupa, pa su tim povodom reagovali na društvenim mrežama.

Na skupu su govorili Jeremić predsednik CIRSD-a i bivši predsednik Generalne skupštine UN Vuk Jeremić i osnivač organizacije Fjučer mep (FutureMap) iz Singapura Parag Kana. Predstavljena je i knjiga koja je i inspirisala ime skupa.

foto: Beta/Milan Obradović

Tim povodom Jeremić je pisao na Tviteru.

- Da li budućnost pripada Aziji? Kakav će biti odgovor sveta? Šta to znači za naš region? Parag Kana je jedan od najbriljantnijih svetskih intelektualaca i geopolitičkih analitičara -napisao je on, najavljujući skup i promociju knjige.

Parag Kana je doktorirao na Londonskoj školi ekonomije i autor je bestseler trilogije o odnosima u svetu "Drugi svetski rat", "Kako upravljati svetom" i "Konektografija: Mapiranje budućnosti globalne civilizacije".

foto: Beta/Milan Obradović

Redovan je komentator televizija CNN, BBC, Al Džazira i CNBC, a njegovi tekstovi objavljeni su u časopisima "Fajnenšel tajms", "Vol strit džornal", "Vašington post", "Tajm magazin", "Horajzons".

Ipak, koliko god Jeremićev gost bio priznat i poznat u intelektualnim krugovima, tviterašima se nije dopala ova teza, pa su mu uputili nekoliko pitanja, čini se održivih.

foto: Beta/Milan Obradović

- Jeremić veli - budućnost je u Aziji! Na šta je mislio? Na smrtnu kaznu u Indoneziji ako te uhvate s džointom, kamenovanje zbog preljube u Iraku, silovanje i smrt u Avganistanu ako si žena koja bi da završi školu, odsecanje glave u Rijadu ako si lopov, zatvor u Kini ako kritikuješ vlast, doživotne predsednike u Turkmenistanu i Kazahstanu, seks turizam na Tajlandu, zatvorene granice u Severnoj Koreji, skorašnja dozvola Iranskih vlasti da žene smeju da gledaju fudbal na stadionu ili neko još neotkriveno Azijsko blagostanje? - napisao je izrevoltirani tviteraš.

Mnogi su se referisali na Jeremićevo visoko obrazovanje koje se, kako kažu, ne uklapa sa njegovim shvatanjima.

Drugi su bili brutalni tvrdeći kako političari tvrdnjama "ne dobacuju tako daleko", verovatno insinuirajući da ne razmišljaju u dubinu, srž stvari.

Bilo je i onih koji su iskazali svoje uverenje u to kako je "Jeremić sebi postavio za cilj da bude novi Koštunica".

Nije manjkalo ni pesimizma:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.