DESNICA SPAŠAVA IZBORE: Ko sigurno izlazi na BIRALIŠTA, a ko još uvek TVRDI PAZAR?
Ovom bloku bi mogao da se pridruži i Aleksandar Šapić sa svojim pokretom, Foto: Filip Plavčić

predizborna kombinatorika

DESNICA SPAŠAVA IZBORE: Ko sigurno izlazi na BIRALIŠTA, a ko još uvek TVRDI PAZAR?

Jasno je da na izbore, pored stranaka vladajuće koalicije, izlazi Srpska radikalna stranka

Objavljeno:

Priča o tome kako bi izbori u Srbiji mogli propasti ako opozicija, ili njen veći deo, bojkotuje izbore izgleda da ne piju vodu. Naime, još uvek ima priličan broj stranaka i pokreta koji bi, uz vladajuću koaliciju, mogli da obezbede - solidan "kvorum".

Konkretno, ovde se radi o strankama desne orijentacije koje prevashodno predvodi SRS Vojislava Šešelja, ali za izlazak na izbore su se izjasnili i Srpska desnica kontroverznog Miše Vacića, kao i Pokret Zavetnici. Naravno, uz njih su tu još i neke minornije stranke sličnog usmerenja.

foto: Youtube / Српска десница

- Jasno je da na izbore, pored stranaka vladajuće koalicije, izlazi Srpska radikalna stranka, koja u aktuelnom kontekstu (kao i često kroz svoju istoriju) više služi kao opozicija opoziciji, nego vladi. Taj stav će verovatno zauzeti i minorne stranke i pokreti sa manje ili više izraženim vezama ka SNS, kao što su Zavetnici, Srpska desnica i ostala vesela družina. Slično važi i za veće partije nacionalnih manjina, koje u aktuelnom političkom sistemu svoje preživljavanje i ostvarivanje (manjinskih) interesa nužno traže isključivo kroz učešće ili podršku vladajućim koalicijama – te za njih bojkot nije opcija - konstatovao je Dejan Bursać, istraživač na Institutu za političke studije.

foto: Printscreen

Ovom bloku bi mogao da se pridruži i Aleksandar Šapić sa svojim pokretom, mada deklarativno još nije odlučio da li će na izbore izaći ili neće.

foto: Damir Dervišagić

Odluku o tome da li će Srpski patriotski savez izaći na izbore ili ne, donećemo u zavisnosti od situacije i uslova kada izbori budu raspisani, rekao je predsednik te organizacije i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić.

- Razmišljamo o tome svakodnevno, naša situacija je specifična, jer smo nastali pre nepunih godinu dan i nismo imali puno prilike da se predstavimo ljudima, ni kroz medije, i veliki broj ljudi u zemlji ne zna ni da Spas postoji - kazao je Šapić.

foto: Beta / Milan Obradović

Prema nekim procenama, uz desničare, na izbore bi mogli izaći i Jovanovićeva LDP i Čankova LSV, a ne bi bilo iznenađenje ni da se na listama nađe i Pokret slobodnih građana na čelu sa Sergejom Trifunovićem, jer je ova politička organizacija na klackalici i čini se da je bliža izlasku na izbore nego bojkotu.

BONUS VIDEO:

Gužva na raskrsnici Omladinskih brigada i Bulevara heroja sa Košara (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.